Prostreno.cz

Třešňovým džusem proti nespavosti

Nemůžete v noci zabrat, což ničí vaši náladu, energetickou hodnotu i produktivitu následujícího dne? Vyzrajte nad nespavostí třešňovým džusem, mlékem s muškátovým oříškem nebo kokosovou vodou!

O tom, že kvalitní spánek je pro celkové zdraví i psychickou pohodu klíčový, jste jistě za svůj život slyšeli nejméně stokrát. Jenže co dělat, když prostě nepřichází? A to i přes to, že klidně ležíte v posteli, všude je klid a máte v místnosti optimální klimatické podmínky. Zní vám to povědomě? Nepřevalujte se na lůžku, nesledujte nervózně hodiny a neděste se toho, jak se ráno budete cítit. Vydejte se raději do kuchyně pro pomoc! Existují totiž osvědčené nápoje, které vás ukolébají, než řeknete švec. Například?

Třešňový džus jako zachránce situace

Nápoj z třešní může být lahodným občerstvením během dne, které vám evokuje příjemné vzpomínky na léto. Věděli jste ale, že když si sklenku dopřejete večer, bude se vám daleko lépe usínat? Je to proto, že třešně kromě mnoha vitaminů obsahují také vysoký podíl melatoninu, což je hormon spánku, jež řídí vnitřní hodiny regulující ospalost.

Mléko s muškátovým oříškem. To nezklame

Ano, medové mléko jako uspávací prostředek používaly už naše babičky. Nicméně to zdaleka není jediná „mléčná varianta“, která vám přivolá hezké sny. I mléko v kombinaci se špetkou muškátového oříšku funguje na jedničku! Zmíněné koření má totiž silný sedativní účinek, rychle odplaví nervozitu a navodí příjemnou „mátožnost“.

Kokosová voda, kapka exotiky

Nasládlá bezbarvá tekutina získávaná z dutin nezralých kokosů je známým detoxikačním prostředkem, který z těla vyžene odpadní látky. Kokosová voda vám ale také dokáže „zařídit“ potřebný noční odpočinek, protože se v ní skrývá velké množství hořčíku. Po pár doušcích se budete cítit klidně a uvolněně. Bod navíc této exotické tekutiny? Má prokazatelné omlazující schopnosti, proč tedy nespojit příjemné s užitečným?

Banánové smoothie, místo pohádky na dobrou noc

Dalším uspávacím drinkem, na který se můžete ve všech směrech spolehnout, je banánové smoothie. Vše, co musíte udělat, je smíchat polovinu zralého banánu s polovičním šálkem sójového nebo mandlového mléka. To vás příjemně zasytí, zažene stres, navodí duševní klid a uvolní svaly. Když se to všechno spojí dohromady, spíte „natotata“.

Zdroj: https://www.sleepfoundation.org/nutrition/tart-cherry-juice, https://www.researchgate.net/publication/51753100_Effect_of_tart_cherry_juice_Prunus_cerasus_on_melatonin_levels_and_enhanced_sleep_quality






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat