Prostreno.cz

Na přirozenou očistu tlustého střeva stačí jen dvě suroviny

Po svátečním hodování je na čase trošku ulevit celému organismu a ať bylo vaše předsevzetí jakékoli, rozhodně byste neměli zapomínat na trávicí systém, který právě koncem roku dostal nejvíce zabrat. Je to snadnější, než si myslíte, stačí, když na jídelníček zařadíte dvě běžně dostupné suroviny.

V tlustém střevě se hromadí veškeré škodliviny a usazeniny, které se krví mohou přenášet do organismu a mohou být pro organismus toxická. Správná funkce tlustého střeva má na svědomí nejen snadnější úbytek váhy, ale také ovlivňuje obranyschopnost organismu, dokonce i hladinu energie.

Některé očisty tlustého střeva jsou velmi drastické a pro začátečníky dokonce nebezpečné. Tato očista není ani drastická ani nijak nepříjemná. A co budete potřebovat?

Kefír

První surovinou, která povede k očistě vašich střev je kefír. Jste překvapení, jak je to snadné? Kefír obsahuje dostatek bakterií a probiotik, které jsou našemu tělu velmi blízké a které potřebuje. Dále je plný proteinů, esenciálních aminokyselin, vitaminů a minerálů. Právě díky svému složení napomáhá vyrovnávat střevní mikroflóru, ničit patogeny a dokonce i některé parazity.

Kefír tak dokáže přirozeně bojovat proti usazeninám, které zůstávají na stěnách tlustého střeva. V tomto ohledu je dokonce mnohem „aktivnější" než jeho konkurent bílý jogurt. Přispívá také k lepšímu trávení.

Lněná semínka

Kefír v kombinaci s lněnými semínky dokáže s tělem zázraky. Spolu se sklenkou kefíru přidejte do svého dne hrst lněných semínek, případně je můžete smíchat rovnou s kefírem. Lněná semínka vás nejen zasytí, ale přirozeně posilují imunitu a podporují správné trávení. Tato drobná semínka v sobě skrývají cenné omega-3 nenasycené mastné kyseliny, dále také vlákninu, vápník, hořčík, draslík, železo, zinek a řadu dalších. Lněná semínka mimoto patří mezi potraviny, které preventivně působí proti rakovině.

V závěru nezapomeňte na to nejdůležitější. Aby lněná semínka prokázala organismu tu největší službu, musíte je konzumovat rozemletá či rozdrcená. Lněná semínka mají velmi pevnou slupku a ani žaludeční šťávy si s ní neporadí. Nerozmělněné semínko, tak vyjde z těla zcela neporušené.

Zdroj: www.howtodoit.com, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat