Prostreno.cz

Černá rýže nebo fazole. To nejlepší, co můžete jíst při dietě

Už jste někdy měli jeden z těch dnů, kdy vás od rána do večera sužoval hlad? Je to nepřítel – i při dietě! Zvažte proměnu svého jídelníčku a postavte ho na potravinách, které proti hladu bojují jako lev!

Že při redukční dietě musíte mít hlad? Omyl. Stačí jíst méně a častěji, dodržovat pauzy mezi jídly a spolehnout se na správnou skladbu svého jídelníčku. Tohle je jediný způsob, jak se zbavit nechtěných kil. Které potraviny složené z vody, vlákniny a nízkokalorických bílkovin se vyloženě třesou na to, až si je odnesete z obchodu?

Celá zrna

Chcete-li zažít pocit plnosti, vybírejte si potraviny, které jsou vyrobeny ze 100 % celých zrn. (Celá zrna jsou jednoduše zrna různých plodin, která ještě obsahují všechny poživatelné části.) Celozrnné ovesné vločky nebo hnědá rýže obsahují velké množství vlákniny. Ta zaplní žaludek a pomůže vyrovnat hladiny glukózy, tím se sníží pravděpodobnost, že dojde ke snížení hladiny cukru v krvi a tím pádem k nutkavé potřebě jíst.

Černá rýže

Všichni víme o hnědé rýži. Je to dobře známá zdravá alternativa vysoce kalorické bílé rýže. Ale slyšeli jste někdy o rýži hnědé? V porovnání s tou bílou a hnědou má nižší obsah kalorií a sacharidů. Vyniká vyšším podílem antioxidantů a vlákninou. Černá rýže může být použita do vašeho oblíbeného občerstvení, „parádu“ nadělá coby vydatná příloha či doplněk salátů a sendvičů.

Zelenina

K tomu nejlepšímu, co můžete v rámci své diety jíst, pochopitelně patří zelenina, která má vysoký obsah vitaminů a minerálů, které mohou přispět ke zvýšení energetické hladiny a ke zlepšení tělesného systému. A další dobrá zpráva? Zelenina může pálit kalorie. No ano!

Podle studií třeba takový šálek brokolice obsahuje 25 kalorií. Tělo spálí 80 kalorií jen při procesu trávení brokolice, to znamená, že se vám díky ní podaří spálit 55 kalorií. Ale nemusíte se omezovat pouze na brokolici. I cuketa, celer, karfiol a chřest mají na tělo téměř stejný účinek.

Meloun, symbol léta

Říká se, že talíř, který hraje všemi barvami, může pomoci zlepšit stravovací návyky. Jednou z nejbarvitějších a nejzdravějších potravin, kterou je nutné v tomto případě zmínit, je báječný meloun. Melouny mají nízký obsah kalorií a mohou neuvěřitelně zaplnit váš žaludek. Obsahují velké množství vody a vlákniny, uspokojí vaše chutě na sladké a dodají vitamin C. Co si přát víc?

Červené a černé fazole

Fazole jsou jednou z nejrozšířenějších potravin vhodných při hubnutí. Obsahují velké množství vlákniny, komplexní sacharidy, živiny a antioxidanty, zkrátka důležité složky pro zlepšení zdraví a metabolismu. Máte je v hledáčku i vy?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat