Prostreno.cz

Potraviny, které musíte mít v kuchyni, pokud už vám bylo 25 let

I když mentální dospělost neurčuje věk, ale přístup k životu, zkušenosti i určité znaky chování a povaha, kuchyně člověka nad 25 let by přece jen měla nějak vypadat – trochu vyzráleji! Které položky by v ní neměly chybět? Tohle doporučují kuchaři!

Občerstvení na večírek, snídaně po prohýřené noci, pohoštění dámské nebo pánské návštěvy. Základní kuchyňské suroviny hrají pro pětadvacetiletého důležitou roli. Co všechno by v jeho útočišti mělo mít svoje místo?

Vejce

Vajíčka jsou neuvěřitelná. Díky nim vmžiku vykouzlíte omeletu, zapečete těstoviny, použijete je na obalení chleba. Jejich variabilita je přímo báječná! Jenom pozor, trvanlivost vajec je 28 dní po snesení.

Máslo

I máslo se používá téměř na všechno. Potřebujete jej na toast, kuře či omáčku (a seznam může pokračovat dál a dál). Tato položka představuje absolutní nutnost v cestě za kulinářskou dospělostí.

Mléko (nebo mléčný náhradník)

S mlékem je to trochu zvláštní. Kdykoli jej potřebujete, nikdy ho nemáte, a když ho máte, nepoužíváte jej. Kdekdo si však kávu bez jeho přítomnosti nedokáže ani představit. A co takové jednoduché smetanové omáčky? Naředit je vodou, to by byl hřích.

Omáčka na těstoviny

Ať už s kuchyní máte svoje zkušenosti, nebo s ní teprve začínáte, omáčka na těstoviny patří k základům. Jakmile překročíte hranici 25. narozenin, možná se přestanete spoléhat jen na fast foody. Ty motivaci k vaření stejně nepodpoří. Zkuste nějakou svoji omáčku, která zafunguje jako pohotovostní „plechovka“. S těstovinami poblíž máte po ruce perfektní jídlo.

Dochucovadla

Dijonská hořčice, sójová omáčka, rajský protlak, koření? Tak právě tohle se u každého, kdo se považuje aspoň za příležitostného kuchaře, musí najít. Bez koření a dochucovadel tohoto typu žádné jídlo nemá tu správnou chuť.

Jablka

Jsou skvělá pro rychlé občerstvení, či jako součást ranních cereálií. Pár kousků na stole tak oceníte nejen vy, ale i nečekaná návštěva.

Zelenina

Nemusíte každý den běhat do obchodu a shánět se po čerstvé zelenině, ale když si sem tam něco koupíte jednou za dva dny, stane se vaše kuchyně synonymem zdravého oběda. Nebo aspoň živinami napěchovaným ekvivalentem smažených a tučných pokrmů. V tomto případě se soustřeďte hlavně na rajčata, která se dají použít do toastů, salátů i výše zmíněných omáček.

Kuře

Prsní řízky v mrazáku? Skuteční dospělí vždy něco takového skladují. Jistě, nemusí to být ta nejvíce vzrušující věc, kterou jste ve vaší kuchyni kdy měli, ale až vás párkrát vytáhnou z bryndy, tak se kuřecímu masu pokloníte.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat