Prostreno.cz

Ananasová voda působí na tělo jako životabudič

Znáte ananasovou vodu? Seznamte se s nápojem, který dodává energii a pomůže vám vypořádat se s jarní únavou. Zároveň ochrání vaše srdce před nemocemi a urychlí spalování tuků. Chcete si tento životabudič připravit doma i vy?

Že se citronová voda pije po celém světě, to už nikoho nepřekvapí. Vždyť na ni přísahají lékaři, výživoví odborníci i slavné celebrity! Dalším hodně oblíbeným nápojem s celou řadou benefitů je voda okurková, jež je skvělým dopingem třeba při sportu. Ale co taková ananasová? Ani ta se svými báječnými účinky rozhodně nezůstává pozadu!

Vlastní výroba, skvělé výsledky

Hned ze startu by to asi chtělo vysvětlení, co je ta ananasová voda vlastně zač. Pozor, rozhodně se nejedná o džus. Tento nápoj si připravíte jednoduše doma – bez nějakých okolků a zdržování pokrájíte čerstvý ananas na menší kusy a necháte je několik hodin „louhovat“ v litru převařené a vychlazené vody. Po uplynutí stanovené doby je tekutý zázrak na světě. Proč byste tento nápoj měli popíjet pravidelně?

Zdravé srdce, co bije jako zvon

V drinku vonícím po exotice se nachází poměrně dost draslíku. O tomto minerálu je známo, že pomáhá rozšiřovat cévy a regulovat krevní tlak. Už to samo o sobě podle odborníků podstatně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. Jenže ananas v sobě ukrývá i další triumf – enzym bromelin, jež je spojován se snižováním hladiny škodlivého cholesterolu. Když se to všechno spojí dohromady, vaše srdeční záležitosti by měly být v nejlepším pořádku.

Prevence zánětů, které nezpůsobují nic dobrého

Výše zmíněný bromelin je prospěšný i z jiného důvodu. Závěry četných vědeckých studií naznačují, že zabraňuje vzniku zánětů. Možná nemáte ani tušení o tom, že právě záněty mají prsty ve spoustě zdravotních potíží, včetně obezity, diabetu, osteoporózy, deprese, chronické únavy, migrény nebo rakoviny.

Zlepšovák při hubnutí, na kterém si pochutnáte

Jste právě ve fázi diety a rýsování křivek před oficiálním startem plavkové sezony? Pak si sklenku ananasové vody dopřejte před každým jídlem. Ano, sníte pak pochopitelně menší porci, neboť se budete cítit plnější, ale to není ten hlavní důvod. Obsažené složky v tomto přírodním životabudiči napomáhají spalování tuků. Tak na co ještě čekáte?

Energy drink, co nemá vedlejší účinky

Trpíte na jarní únavu? No vidíte, pak je pro vás ananasová voda přímo ideální. Načerpáte z ní totiž mangan – a ten v boji s pocitem vyčerpání nemá konkurenci. Kromě toho, že vás „nakopne“, ještě revitalizuje celé tělo a zabraňuje poškozování buněk. Umí snad tohle kafe? Tak vidíte, volba ohledně té správné vzpruhy už je asi jasná. Nebo ne?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat