Prostreno.cz

Detox citronovou vodou

Kdekdo už ladí svoji formu do plavek. Taky pracujete na svých křivkách? Pak jistě víte, že byste neměli spoléhat jen na samotnou dietu, ale i detoxikaci. Sáhněte po tom, co máte nejblíž po ruce!

Detoxikace je (čas od času) důležitá, neboť tento proces eliminuje toxiny, které se v průběhu měsíců nahromadily ve vašem těle. Někteří lékaři sice uvádí, že není nutná, když člověk jí zdravě a vyváženě, jenže ruku na srdce, kdo se aspoň někdy, a to zvlášť přes zimu a vánoční svátky, „nespustí“? Proto pokud jde o vyčištění organismu a detoxikaci, existují ti, kteří přísahají na účinky citronové vody popíjené hned brzy ráno. Patříte k jejím fandům? Tak to jistě znáte tyhle výhody, které zmíněný citronový rituál přináší.

Zvyšuje funkci trávicího systému

Citronová voda obsahuje kyseliny, které jsou podobné kyselinám v žaludku. To znamená, že samotná šťáva pomáhá při trávení potravin tak, aby byly správně zpracovány ještě předtím, než budou přesměrovány na jiné orgány v zažívacím systému. To je důležité pro ty, kteří trpí nadýmáním, kyselým refluxem a poruchou trávení.

Očišťuje močové cesty

Citronová šťáva je považována za přírodní diuretikum čistící močový trakt. A tento malý – velký zázrak může mít nesmírně pozitivní dopad na celkové zdraví, protože po konzumaci vody s citronem zůstává v těle méně toxinů. V celkovém součtu to znamená méně potíží, jako je například infekce močových cest, trávicí problémy a podobně.

Snižuje chuť k jídlu

Ti, kteří těžko ztrácejí na váze, by si měli zvyknout na každodenní pití citronové vody. Ne každý ví, že tento nápoj může skutečně pomoci potlačit chuť k jídlu. Pravda je, že pokud se chystáte podívat na domácí prostředky určené pro snížení tělesné hmotnosti, zjistíte, že jedna složka, která se v nich stále objevuje pořád dokola, je citron.

Zlepšuje dech

Špatný dech ovlivňuje spoustu lidí. Pokud ani vy nechcete být v rozpacích, zkuste pití citronové vody. Jedním z důvodů je to, že citron v nápoji může pomoci dezinfikovat vaše ústa tak, aby vám všechny bakterie, které tu prospívají, daly sbohem.

Pomáhá opravit kůži

Jak již bylo řečeno, kyselina v citronu obsahuje spoustu antioxidantů, které jsou odpovědné za vyplavování toxinů z těla. Ty kromě jiného přispívají ke stárnutí pokožky. Proto je voda s citronem tak užitečná, co se týče přirozené krásy. Díky detoxikaci pokožka vypadá mladší!

To jsou jen některé výhody, které mnozí pijáci citrónové vody prohlašují za cenné, ale nezapomínejte ani na nevýhody detoxikace. Pokud se budete spoléhat na tekutinu samotnou, můžete především očistit váš trávicí systém. „Mně se po měsíční kúře s pomocí citronové vody o dost zlepšila pleť. Trpím totiž na pupínky, takže to pro mě byla vítaná změna. Taky vrásky jsou méně viditelné a hluboké,“ pochvaluje si čtenářka Lída. Citron je zkrátka zázrak.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat