Prostreno.cz

Ustupující dásně. Zvolit můžete i šetřnější přírodní léčbu

Připadá vám, že jsou vaše zuby nějak větší? Možná máte na triku problém zvaný ustupující dásně. Čím jste si něco takového „zasloužili“, a proč je dobré pít pravidelně zelený čaj? Ovšem i aloe vera a kokosový olej byste teď měli mít po ruce!

Jak vlastně rozeznat ustupující dásně? Zpravidla se jedná o stav, kdy dochází k odhalování zubního krčku kořenů. Prvním příznakem bývá zvýšená citlivost chrupu, ovšem můžete si také všimnout, že zub vypadá poněkud delší, než je obvyklé. Ačkoli jde o poměrně běžný dentální nešvar, ignorovat tento jev byste rozhodně neměli. Proč se takové věci vlastně dějí a jak proti tomu bojovat?

Není čas ztrácet čas

Za ústupem dásní obvykle stojí více faktorů. Tím nejčastějším může být samozřejmě věk, ale ve hře je rovněž vyvíjení příliš velké síly při čištění nebo nedostatečná péče o kondici ústní dutiny. V případě, že tento problém člověk nechává dlouhodobě bez povšimnutí, riskuje zvýšené usazování bakterií, nadměrnou tvorbu plaku a dokonce i ztrátu zubů. Jak se proti tomu bránit? Zkusit můžete i domácí prostředky, jež se podle lidových léčitelů neminou účinkem. Čím začít?

Aloe vera jako zachránce situace

Stálezelená sukulentní bylina je za malý zázrak považována již celá tisíciletí. Aloe má spoustu blahodárných účinků, přičemž platí i za odpověď na vaše dentální potíže. Pravidelná aplikace gelu přímo na dásně pomůže zmírnit celkové podráždění a přispěje i k regeneraci poškozených tkání. Oželte tedy jeden šlahoun a neváhejte si jeho cenným nektarem potírat postižená místa.

Kokosový olej svede divy nejen v kuchyni

Kokosový olej vykazuje antimikrobiální vlastnosti, jež mohou zastavit většinu infekcí. Je vědecky prokázáno, že právě bakteriální a perorální infekce jsou častými strůjci ustupujících dásní, proto olej s příjemnou a exotickou vůní představuje vhodnou přírodní léčbu. Jak sílu tohoto „medikamentu“ využít na maximum? Vložte si olej do úst a pár minut ho tam „převalujte“, podobně, jako by šlo o ústní vodu. On na sebe naváže všechny škodliviny, kterých se po jeho vyplivnutí efektivně zbavíte.

Zelený čaj, dobro v každém doušku

Že je pití zeleného čaje nesmírně zdravé, na to odborníci prostřednictvím svých studií upozorňují poměrně často. Když ho budete dennodenně konzumovat i vy, existuje vysoká šance, že se dočkáte brzkých změn k lepšímu. Zázračný nápoj obsahuje celou řadu antioxidantů bojujících proti škodlivým volným radikálům. Tyto látky zabraňují různým onemocněním, včetně odhalujících se dásní.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat