Prostreno.cz

Granátové jablko zabírá na unavenou prostatu

Granátová jablka v posledních letech explodují v popularitě – a je to díky jejich stále rostoucímu seznamu úžasných přínosů pro zdraví. Nevyhýbejte se jim jen proto, že působí exoticky! Mají co nabídnout!

Jsou bohaté na živiny, jako je vitamin C, vitamin E, hořčík, draslík a antioxidanty, pomáhají bojovat proti volným radikálům, uklidňují podrážděnou tkáň a podporují zdravé stárnutí. Ano, granátová jablka je zkrátka báječná! Proč je v obchodě určitě neminout bez povšimnutí? Tohle jsou jejich další zdravotní výhody!

Neuvěřitelný zdroj živin

Granátová jablky jsou plná vitaminů a minerálů. Semena patří ke skvělým zdrojům vlákniny a mikroživin. Konkrétně se v jednom šálku granátového jablka nachází 2,91 g proteinu, 32,54 g sacharidů, 7 g vlákniny, 23,79 g cukru, 0,52 mg železa, 21 mg hořčíku, 63 mg fosforu, 411 mg draslíku, 5 mg sodíku, 17,7 mg vitaminu C, 0,117 mg thiaminu, 0,092 mg riboflavinu, 0,51 mg niacinu, 0,13 mg vitaminu B6, 1,04 mg vitaminu E, 28,5 mg vitaminu K. Čekali jste snad něco menšího?

Obsah silných antioxidantů

Granátová jablka obsahují antokyany – silné antioxidanty. Vyvážená strava bohatá na potraviny, které obsahují antioxidanty, může pomoci snížit poškození volnými radikály a zabránit předčasnému stárnutí. Některé výzkumy dokonce naznačují, že granátová jablka podporují normální růst tkání na úrovni buněk.

Podpora integrity buněk

Buňky v těle jsou neustále bombardovány chemickými a biologickými látkami, které způsobují oxidační stres. Jeho vysoká hladina obvykle způsobuje svalovou slabost, sníženou funkci jater, stárnutí pokožky a zpomalenou funkci mozku. Studie naznačují, že lidé, kteří jedí granátové jablko nebo užívají doplněk extraktu z granátového jablka, vykazují nižší hladiny oxidačního stresu.

Zdravé stárnutí

Granátová jablka obsahují polyfenoly, které bojují s účinky stárnutí a pomáhají zachovat výkonovou kapacitu a funkci svalů. Kdo by o tohle nestál?

Ochrana před škodlivými organismy

Některé důkazy naznačují, že extrakt z granátového jablka může chránit před škodlivými organismy. Podle studií tento zázrak působí proti rezistentním bakteriím a obnovuje funkce imunitního systému.

Zklidnění červené, podrážděné tkáně

Když je tkáň uvnitř těla červená a podrážděná, může to mít negativní vliv na vaše zdraví a pohodu. Některé sloučeniny v granátových jablíčkách, jako jsou polyfenoly, mohou pomoci toto podráždění uklidnit.

Zdraví srdce

V jedné studii vědci požádali deset účastníků, aby denně pili sklenici šťávy z granátových jablek – po dobu jednoho roku. Na konci studie byl krevní tlak účastníků v průměru o 12 % nižší a hladiny aterosklerotických plátů klesly o 30 %. Podpora zdraví srdce se tedy nedá popřít!

Ochrana prostaty

Lykopen je fytochemikálií nacházející se v červeně zbarveném ovoci a zelenině. Podle vědeckých zjištění muži, kteří konzumují stravu bohatou na lykopen, vykazují lepší stav prostaty. Takže, asi není co řešit. Granátové jablíčko na hrad!

Zdroj: www.healthline.com, www.wikipedia.org





Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat