Prostreno.cz

Skočte si na tmavé pivo

Že světlé pivo je lepší oproti tomu tmavému? Takhle se to říct nedá, protože oba nápoje mají něco do sebe. Co všechno vám nabídne půllitr „temného“ moku? Představte si, že prevenci šedého zákalu i anémie, redukci cholesterolu, a dokonce i delší mládí!

Vědci po mnoha letech intenzivního bádání, sporů a dohadů vzali alkohol na milost s tím, že pokud se pije v umírněném množství, což je v případě piva jeden kousek denně, může skutečně prospět zdraví. Takže ano, studený „tekutý chléb“, který si v momentálním parném létě opravdu vychutnáte, vám přinese pár prospěšných výhod. Jak je na tom ale pivo tmavé? Ani jeho vyznavači rozhodně nezůstávají ochuzeni, neboť se mohou těšit z těchto překvapivých benefitů!

Zrak jako ostříž? Že váháte

Mok, který je oproti svému bledému kolegovi o hodně „temnější“, svou barvu získal díky vysokému podílu flavonoidů, což jsou rostlinné antioxidanty. Právě tyto látky si závěry četných vědeckých studií spojují s výrazně nižší pravděpodobností katarakty (šedého zákalu) a dalších degenerativních očních onemocnění. Co říkáte na tuhle prevenci a možnost, jak si zachovat ostrý zrak i v budoucích letech?

Ochrana před anémií

Sklenka s bílou pěnou obsahuje mimo poctivé dávky antioxidantů také železo – a rozhodně se jeho množství nedá považovat za skromné. Tento minerál pomáhá hrozbu jménem anémie odvrátit, protože stimuluje tvorbu červených krvinek. Jeho působení tím ale zdaleka nekončí, jelikož železo je klíčové i pro metabolické funkce a má pozitivní vliv na mozkovou aktivitu.

Cholesterol, co je v přijatelné míře

Aby toho náhodou nebylo málo, ledově vychlazené černé pivko platí i za spolehlivý prostředek proti škodlivému LDL cholesterolu. Pochybujete, zda takové tvrzení může být pravdivé? Ale ano, a vysvětlení je poměrně jednoduché. Jelikož je výborným zdrojem rozpustné vlákniny, podporuje správné fungování trávicího systému a pročišťuje cévy. Takže na zdraví? To vážně platí, protože nižší cholesterol rovná se zdravější kardiovaskulární systém.

Elixír věčného mládí? No samozřejmě

Teď to asi bude znít hodně neuvěřitelně, ale tmavý nápoj z chmele omlazuje. A to bez legrace! Vzhledem k tomu, že nabízí široké spektrum vitaminů, minerálů a dalších cenných živin, pomáhá regenerovat pokožku, zlepšuje její pružnost a elasticitu, zatímco pozitivně ovlivňuje pigmentaci. Už na jedno vyrážíte? Dobře děláte, hlavně nezapomínejte, že tento denní limit by se neměl překračovat, jinak se ztrácí všechny jeho výhody.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat