Prostreno.cz

Proč pít tequilu. Tyhle její schopnosti vás nadchnou

Tequila. Tento populární destilovaný nápoj, jehož domovinou je Mexiko, nabízí neuvěřitelné účinky pro zdraví. A to jako vážně! Jak je to s podporou hubnutí i náhražkou prášků proti bolesti?

Tequila je plná cukru, což je fakt, který nelze popřít. Snad i proto má mezi některými spotřebiteli tak špatnou pověst. Na druhou stranu se jí nedá odepřít, že toto obecně platné negativum vyvažuje nejedno pozitivum – pokud se však jedná o produkt vyrobený pouze z agáve. Jestli tomu tak je, můžete se i vy těšit na různé benefity. Které?

Podpora hubnutí

Tequila z agáve obsahuje typ fruktanů, které by se neměly zaměňovat s fruktózou. Zatímco tělo může rozkládat fruktózu, sacharózu a jiné jednoduché cukry, s fruktany ani nehne. To znamená, že fruktany nezvyšují hladinu cukru v krvi a nepřidávají žádné kalorie. Navíc zmíněné fruktany, které se nazývají agaviny, pomáhají zaplnit žaludek, čímž vyvolávají pocit sytosti.

Žádná kocovina

Pravděpodobně znáte ten pocit, kdy se probudíte s kocovinou. Říkáte si, že „nikdy více“? Pak vsaďte na čistou tequilu. Vzhledem k tomu, že ta bílá (blanco) má nízký obsah cukru, rychleji se metabolizuje a vylučuje z těla ven. Opilecká rána tak nehrozí!

Odstranění bolesti

Tequila zmírňuje bolesti dilatací krevních cév, obecně ulevuje od napětí a zlepšuje průtok krve. Může vás tedy zbavit například migrény. Jen se ujistěte, že ji nekonzumujete s léky, které kontraindikují s alkoholem.

Snížení hladiny cholesterolu

Výzkumníci zjistili, že tequila snižuje lipoprotein s nízkou hustotou (LDL), označovaný také jako špatný cholesterol. Zároveň zvyšuje hladinu lipoproteinů s vysokou hustotou (HDL) neboli dobrého cholesterolu. (Agaviny jsou formou vlákniny, a proto vylučují cholesterol z krevního oběhu.) Doporučují se přitom dva panáčky jednou za čas…

Snížení hladiny cukru v krvi

Výzkumníci zjistili, že agaviny pomáhají při výrobě inzulinu a tím pádem snižují hladinu cukru v krvi. To je skvělá zpráva pro pacienty s cukrovkou!

Funkční trávení

Trochu tequily před jídlem pozitivně působí na žaludek a celý proces trávení. Fruktany mají prebiotické a probiotické vlastnosti, podporují tedy růst dobrých bakterií ve střevech.

Lepší spánek

Vzhledem k tomu, že tento mexický nápoj uvolňuje tělo, usínání je mnohem snazší. Akorát není vhodné míchat tequilu s prášky na spaní. A s čím dalším vám tequila může pomoci? Prý zabraňuje rozvoji demence a osteoporózy, smíchaná s citronovou šťávou a agávovým nektarem předchází nachlazení a chřipce a na rozdíl od většiny alkoholických nápojů je bezlepková.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat