Prostreno.cz

Dejte si na dovolené exotickou papáju. Je to zásobárna antioxidantů

Papája je výživné ovoce, které poskytuje množství antioxidantů. Tím, že zvýšíte jeho příjem, znemožníte volné působení volných radikálů a upevníte své zdraví. A dál? Takhle se krotí vrásky!

Papája obsahuje měď, vlákninu, kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou, vitaminy A a C, hořčík, riboflavin či thiamin. Koktejl těchto látek přitom pozitivně působí na lidské zdraví. Jakým způsobem?

Posiluje imunitní systém

Papája je mimořádně prospěšná zvlášť pro imunitní systém, a to hlavně proto, že poskytuje 200 % doporučeného denního příjmu vitaminu C, který bojuje proti infekcím, bakteriím a virům.

Zachovává ostrý zrak

Mrkev je pro oči prospěšná, protože patří k bohatým zdrojům vitaminu A. To je holý fakt. Na druhou stranu lze „áčko“ získat spolu s flavonoidy, jako je beta-karoten, zeaxantin, kryptoxantin a lutein. Stačí jíst papáju! Její pravidelná konzumace může pomoci zabránit problémům souvisejícím se zrakem.

Snižuje riziko vzniku rakoviny

Papája poskytuje silné antioxidanty, které významně snižují riziko vzniku rakoviny. Fytonutrienty a flavonoidy totiž eliminují volné radikály a zabraňují oxidačnímu poškození buněk. Pravidelná konzumace tak snižuje riziko vzniku rakoviny prostaty a rakoviny tlustého střeva.

Pomáhá při hubnutí

Papája je plná vlákniny, která zajišťuje pocit sytosti. Díky němu nedochází k přejídání. Kromě toho papája má nízký obsah kalorií a cukru, což je důvod, proč ji můžete vždy zahrnout do svého dietního jídelníčku.

Zlepšuje trávení

Sladká, báječná a navíc plná trávicího enzymu papainu, jež štěpí bílkoviny. Očista trávicího ústrojí rovná se odstranění problémů se zácpou, ale také s cukrovou, artritidou a hypertenzí.

Zachovává pokožku zdravou

Každá porce papáje poskytuje množství antioxidantů. Tyto antioxidanty zabraňují oxidativnímu poškození a zabraňují problémům s kůží. Ve skutečnosti se tak jedná o jakousi blokaci stárnutí. Papája čistí pokožku tím, že ji zbavuje odumřelých kožních buněk. Existují určité důkazy toho, že toho sladké ovoce zároveň pomáhá při léčbě kožních stavů, jako je psoriáza a ekzém.

Zároveň se stará o ustálení nepravidelnosti menstruace, kardiovaskulární zdraví, léčbu artritidy, vyhlazení vrásek a snížení hladiny cholesterolu. Co by si člověk mohl přát víc?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat