Prostreno.cz

Domácí prostředky proti otravným kožním moluskám

Molusky, malé drobné pupínky připomínající bradavice. Mohou se objevit kdekoli na těle. Patří do skupiny infekčních onemocnění a malé děti mohou obtěžovat i dlouhé měsíce. Jak se jich zbavit co možná nejdřív? Řešení vytáhněte ze své spíže!

Molluscum contagiosum je infekční stav kůže, který vede k seskupení malých hrbolků nebo lézí na horní vrstvě pokožky. Pupínky mohou obsahovat sýrovou nebo voskovitou látku a obvykle jsou bezbolestné. Tato infekce často mizí sama od sebe, což však neznamená, že se její odchod nedá uspíšit. Jak a čím?

Neem či nimba

Rostlina Azadirachta indica známá jako neem patří k výjimečným lokálním léčbám molluscum contagiosum, neboť účinně neutralizuje a eliminuje virus. Obvykle se listy tohoto zázraku povaří ve vodě a tekutina se pak nanáší na postižené oblasti.

Jablečný ocet

Jablečný ocet molusky také moc „nemusí“. Je prospěšný díky svým antibakteriálním a antivirotickým vlastnostem. Jedním z nejlepších způsobů, jak využít tento přírodní prostředek, je přitom velmi jednoduchý. Stačí ponořit kousek bavlny do jablečného octa a pak jej nalepit přímo na hrbolky.

Olej z čajovníku

I olej z čajovníku je důvěryhodným řešením bez vedlejších účinků. Lze jej přímo nanést na postižené rány a léze. Použijte bavlněnou látku a otírejte pupínky 3–4krát denně.

Kokosový olej

Máte doma kokosový olej? Tak sem s ním! Naneste tenkou vrstvu na postižené oblasti pokožky. Snížíte zánět a eliminujete svědění. Také zatočíte s virem!

Oreganový olej

Ačkoli si mnoho lidí myslí, že oregano je jen koření, oreganový olej se může pochlubit širokou škálou antioxidačních sloučenin, včetně tymolu a kyseliny rozmarýnové. Tyto složky pomáhají snižovat zánět infikovaných oblastí a posilují imunitní systém. Molusky tak nemají šanci!

Česnek

Česnek je jedním z nejvšestrannějších bylinných léků, a to především pro obsah alicinu. Jedná se o silnou antivirovou a antibakteriální sloučeninu, která může rychle neutralizovat většinu virových kmenů. Tak už nastrouhejte stroužek, přiložte na pokožku, přelepte a nechte působit přes celou noc!

Alkohol

Na seznam účinných léků bojujících proti moluskám patří i alkohol. Aplikujte jej na pokožku a danou oblast zakryjte něčím sterilním. Alkohol funguje jako přirozená imunitní ochrana působící proti infekcím.

Zdroj: www.firstaid.com, www.howtodoit.co





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat