Prostreno.cz

Poruchové trávení. Zkuste osvědčená domácí řešení

Zase vám není dobře od žaludku? Ještě dřív, než sáhnete po prášku z lékárny, zkuste vsadit na léčivé schopnosti aloe very nebo bazalky. Ovšem ani jedlá soda smíchaná s citronem vás rozhodně nenechá ve štychu!

Pálení žáhy, bolest břicha, nadýmání, nevolnost – to jsou některé z nejčastějších příznaků poruchy trávení. Protože nic z toho se nedá považovat za příjemné, mnoho lidí v těchto krizových případech sáhne po antacidech, což jsou farmaceutická léčiva snižující kyselost žaludečního obsahu. Patříte k jejich uživatelům i vy? Pak byste asi měli vědět, že podle odborníků vám může tahle „první pomoc“ klidně přihrát celou řadu nepříjemných vedlejších účinků, včetně zácpy a průjmu. Jak si tedy ulevit – bez rizika? Zkuste tyhle zaručené domácí metody!

Drink z rostliny aloe vera? Ten svede divy

Kdekdo má gel z květiny aloe vera úzce spjatý s kosmetikou. Také žádný div. Tenhle zlepšovák, jehož schopnosti se využívají již tisíce let, zpomaluje tvorbu vrásek, napomáhá regeneraci kožních buněk a poskytuje pleti hloubkovou výživu. Zároveň zabraňuje tvorbě lupů, podporuje růst a činí hřívu odolnější před obvyklými nástrahami – sluncem, fénem, kulmou a natáčkami. Věděli jste, že blahodárný nektar je i tichým léčitelem? Je prokázáno, že zastavuje pálení žáhy a uklidňuje podrážděný žaludek. Rozmíchejte čajovou lžičku gelu v šálku teplé vody a „kopněte“ to do sebe, hned vám bude lépe!

Jedlá soda s citronem. Taky možnost

Když je vám ouvej, sázkou na jistotu je i jedlá soda. Pokud zhruba půl čajové lžičky prášku zakápnete šťávou z jedné čtvrtiny citronu, získáte domácí „medikament“, který nepříznivou břišní situaci opět napraví. Tekutý spasitel totiž zatne tipec nadýmání a poměrně rychle se vypořádá i s pocitem na zvracení. Už jste se vrhli na jeho přípravu?

Bazalka? Bylinka, co se nezdá

Že vás nikdy nenapadlo nachystat si bazalkový čaj? Vidíte, o hodně jste přišli. Aromatický horký nápoj je skvělým tonizačním prostředkem, který poskytuje podporu ledvinovým funkcím a usnadňuje průchod vzniklým kamenům. O bazalce je také známo, že má mírné antibiotické účinky, uklidňuje pocuchané nervy a navozuje dobrou náladu. Jenže stejně dobře funguje i na problematické trávení! Pokud zrovna nemáte chuť na teplý drink, rozžvýkejte pět až šest lístků bylinky – vyjde to totiž nastejno.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat