Prostreno.cz

Proti lupům nebo PMS. Důvody, proč doma oceníte olej ylang-ylang

Měsíc co měsíc doslova trpíte všemi otravnými příznaky PMS? Nebo vaše nervy doslova drásají neustále se tvořící lupy? Tak či tak, řešením je vonný olej pocházející z květů jistého tropického stromu. Mimochodem, tahle aromaterapie vám taky okamžitě dodá energii!

Esenciální olej ylang-ylang je získáván destilací květů tropického stromu zvaného kananga vonná. Ještě nikdy jste o něm neslyšeli? Jeho aroma se dá charakterizovat jako květinově sladké až opojné, proto se hlavně v Indonésii tradičně kape na lůžko novomanželům, což prý slibuje svatební noc plnou vášní. O mnoho zajímavější jsou však jeho léčivé schopnosti, které vážně stojí za zmínku. Proč ho doma oceníte vy?

Konec stresu a pocuchaných nervů

Doslova vás ničí stres, kterému se v dnešní době prostě nelze vyhnout? Pak vám vřele doporučujeme svěřit se „do rukou“ esenciálního zachránce jménem ylang-ylang. Závěry výzkumu uskutečněného jistou korejskou univerzitou naznačují, že jedinci, kteří ho formou aromaterapie inhalují pravidelně, mají nižší hladinu stresového hormonu kortizolu. Stejný průzkum také poukazuje na to, že toto voňavé „kapání“ rovněž zlepšuje náladu, zatne tipec depresím a pozor, zmírňuje negativní emoce, jako je třeba žárlivost či vztek.

Zdroj energie, co se nezdá

Ylang-ylang působí jako energetická vzpruha s okamžitým účinkem. I v té nejkrizovější situaci zažene únavu, neboť je o něm známo, že všeobecně stimuluje, harmonizuje a povzbuzuje psychiku. Nelze mu odepřít ani to, že zároveň působí silně antibakteriálně, takže přispěje k pročistění vzduchu v celé místnosti. A to vůbec není od věci!

Sbohem, nenáviděné PMS

Premenstruační syndrom je takovým ryze ženským „prokletím“. Znáte až moc dobře stavy podrážděnosti, které jdou ruku v ruce s pocitem vyčerpání, zvýšenou potřebou spánku a chronickou bolestí prsou? Tak to se vám ylang-ylang bude hodit. Můžete si být jistí tím, že vám báječně poslouží jako „tlumič“ všemožných protivných příznaků PMS, jež navíc pomáhá regulovat menstruační období.

Krásné vlasy bez lupů? Můžete je mít

Možná tomu nebudete věřit, ale příjemně vonící terapii hodně ocení i vaše hříva. Tento ryze květinový olej totiž stimuluje vlasové folikuly k růstu, předchází lupům i vypadávání, dodává lesk a prokazatelně zlepšuje kvalitu koruny krásy. Přidávejte si jeho malé množství do šamponu při každém mytí, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat