Prostreno.cz

Nekažte si zbytečně figuru na léto popíjením alkoholu

Pravidelně cvičíte, dbáte na vyvážený jídelníček, ale ručička na váze stále stagnuje? Možná za to mohou ty večerní sklenky vína po práci. Ano, i víno je alkohol, který obsahuje cukry a sacharidy. A čím tvrdší, tím tučnější!

Alkohol obsahuje takzvané „prázdné“ kalorie. Jsou to kalorie, které nemají nutriční hodnotu a pravděpodobně se tak změní na tuky. Když si kupujete jídlo, máte možnost (dle etikety) zjistit, kolik kalorií obsahuje. U alkoholu tomu tak není, a proto je celá záležitost tak matoucí.

Alkohol podporuje chuť k jídlu

Alkoholické nápoje většinou nikdy nejsou na našem stole o samotě. Patří k součástem oslav, firemních večírků a mnoha dalších příležitostí, při kterých se stoly prohýbají jídlem. S postupující hodinou odhazujeme naše dietní plány stranou a s každou další skleničkou si dáme klidně i pizzu s čokoládou. Přitom tato kombinace je pro náš štíhlý pas přímo katastrofální, jelikož alkohol sám o sobě zpomaluje metabolismus, a tuky, které se při těchto příležitost přijmou, se pravděpodobně uloží tam, kde o to stojíte ze všeho nejméně.

Míchané nápoje

Jestli chcete vaše hřešení s alkoholem dovést k dokonalosti, dejte si míchaný koktejl. Ten pro lepší chuť obsahuje kromě alkoholu také grenadinové sirupy, ovocné šťávy nebo smetanové sirupy. Kalorická bomba na večer zaručena!

Kalorický obsah

Dáte si s kamarádkami skleničku bílého po práci? V pořádku, pokud zůstanete u původního plánu – dát si jednu sklenku. Ta má totiž obsah kalorií okolo 110, což se rovná například malé laskonce z cukrárny. Tak si večer rozmyslete, zda chcete po celém dni vyváženého stravování přijmout kalorie odpovídající celé bonboniéře.

Pokud si také zajdete s přáteli na pivo, a k němu si dáte například pečená žebra, je to jako byste s každým půllitrem zajídali žebra jednou koblihou s marmeládou. Zní to dietně? Ani náhodou! Takže ano, i oblíbené pivo má spoustu kalorií.

Řešení? Neexistuje!

Bohužel, co se alkoholu a jeho obsažených kalorií týče, řešení neexistuje. Blíží se doba firemních večírků, během kterých alkohol poteče proudem, a je na vás, jak se k tomu postavíte. Jedno je jisté, dieta a alkohol nejdou dohromady. Máte ale na výběr. Vyvarujte se míchaným nápojům obsahujícím tvrdý alkohol, raději sáhněte například po bílém vínu smíchaném s vodou. A druhý den si při workoutu přidejte pár sérií navíc. Zábava je důležitá, stejně tak jako doporučení „všeho s mírou“.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.healthylifestyle.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat