Prostreno.cz

Hubnutí podle ajurvédy. Které potraviny vás zeštíhlí

Odmítáte kila navíc schovávat pod podzimní kabát? Zatočte s nimi pomocí zvýšené konzumace grapefruitů a zeleného čaje. A proč je dobré nakoupit si pořádné zásoby ženšenu, který lze užívat i ve formě prášku?

Pojem ajurvéda by se dal volně přeložit jako „vědění o životě“. A je to vcelku trefné, neboť tento systém tradičního indického lékařství praktikovaný po celém světě zná spolehlivé recepty, jak se zbavit různých neduhů, zahnat splíny, zlepšit vzhled nebo shodit nadbytečná kila. Že právě s váhou zrovna bojujete? Pak zkuste hubnutí ve stylu ajurvédských mistrů! Které zeštíhlující zlepšováky podle nich fungují na jedničku?

Zelený čaj jako fitness fígl

S nástupem podzimu oficiálně započala i „čajová sezona“. Ostatně, jak jinak se kromě teplé deky a tlustých ponožek rychle zahřát, když venku panuje počasí, že by ani „psa nevyhnal“? A tím se vlastně dostáváme k zásadní otázce – jaký druh horkého nápoje si děláte nejčastěji? Zkuste ovocný čaj nahradit tím zeleným. Obsahuje totiž velké množství antioxidantů, které stimulují trávení. Ovšem stejně účinně působí i na metabolismus, neboť mají schopnost ho urychlit, čímž přispívají ke spalování kalorií.

Indický ženšen, něco na nervy i dietu

Ashwagandha neboli indický ženšen je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších ajurvédských bylin. Můžete ho užívat ve formě nálevu či prášku – obě varianty slibují úžasné výsledky. Tento zázrak optimalizuje hladinu krevního cukru a cholesterolu, má termogenní vlastnosti a normalizuje hladinu stresového hormonu kortizolu. Tohle všechno vám na cestě za vytouženými křivkami může hodně pomoci! Ženšen je zároveň osvědčeným medikamentem proti astmatu a nespavosti. Možná by vás mohlo zajímat i to, že díky jeho mírně sedativním schopnostem uklidňuje rozbouřenou mysl.

Grapefruit, občerstvení s výhodami

Pokud chcete dosáhnout menší velikosti kalhot, vsadit můžete i na exotický grapefruit. Nejen tradiční lidové lékařství ho chválí, i tři na sobě nezávislé studie uvádějí, že ti, kteří si ho dávají před každým jídlem, ztrácejí nadbytečná kila rychleji a snadněji. Tedy pochopitelně v porovnání s jedinci, k nimž se tato šikovná finta ještě nedonesla. Pro maximální efekt doporučujeme i inhalaci esenciálního grepového oleje, neboť je prokázáno, že aroma citrusového plodu snižuje chutě k jídlu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat