Prostreno.cz

Pro lepší trávení si dopřejte si každý den jablko

Říká se, že jedno jablko denně je lepší než sto doktorů. Co je na tom pravdy a proč jsou vlastně šťavnatá jablíčka pro vaše zdraví tak prospěšná?

Oblíbené ovoce je extrémně nabité důležitými živinami, které pomáhají předcházet rakovině, bojují proti obezitě, předchází zácpě a zlepšují funkce mozku. Jablko je v podstatě jedním z nejrozšířenějších a nejdostupnějších plodů na světě. Proč by nemělo chybět ve vašem jídelníčku?

Snížení krevního tlaku

Jablka obsahují velké množství důležitých flavonoidů, antioxidantů a vlákniny. Zmíněné antioxidanty mohou pomoci snížit riziko vývoje závažných onemocnění, jako je rakovina, srdeční onemocnění nebo vysoký krevní tlak. Díky vysokému obsahu vlákniny také pozitivně působí na trávení.

Ochrana mozku

Jablka se mohou pochlubit přítomností kvercetinu, což je antioxidant, jež chrání buňky. Touto ochranou přispívá k prevenci neurologických onemocnění, jako je Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba. Jablka také zvyšují produkci důležitého neurotransmiteru v mozku, což pomáhá zlepšit paměť.

Snížení cholesterolu

Pravidelná konzumace jablek snižuje hladinu cholesterolu až o 23 %. Nezní to báječně?

Prevence proti mrtvici

Vědci tvrdí, že lidé, kteří jedli více jablek během svého života, mají mnohem nižší riziko mrtvice. Zmíněné ovoce totiž obsahuje mnoho užitečných látek, které mají blahodárný vliv na lidské srdce.

Zlepšení zažívání

Pokud si budete dopřávat jedno jablko denně, patrně vás brzy opustí nepříjemná zácpa a razantně se vám zlepší zažívání. Vyhnete se také problémům s hemoroidy.

Působení proti rakovině

Jablka jsou bohatá na flavonoidy, a proto pomáhají snižovat riziko některých typů rakoviny. Odborníci tvrdí, že jejich konzumace předchází rakovině jater, tlustého střeva nebo rakovině prsu.

Prevence obezity

Zařaďte jablka do svého jídelníčku, například jako svačinu! Skvěle vás zasytí a zamezí následnému přejídání. Obsahují tělu prospěšné sloučeniny, jež zlepšují střevní mikroflóru a již zmíněné trávení, zároveň přechází obezitě.

Zdravé zuby

Látky obsažené v tomto ovoci stimulují produkci slin, což pomáhá zbavit se špatných bakterií, které mohou způsobit zubní kazy a nehezkou barvu zubů.

Detoxikace jater

Jablka blahodárně působí i na játra, pomáhají z nich totiž odplavit škodlivé toxiny. Takže, už víte, co si dáte ke svačině?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat