Prostreno.cz

Proč se vlastně okurka přikládá na unavené oči

Pokud jste si nikdy nepřiložili plátky okurky na oči, schází vám zkušenosti s legendárním domácím prostředkem, který milují miliony lidí po celém světě. Ale proč vlastně? Tohle jsou důvody, proč okurku obdivovat!

Plátky okurek přiložené na oči jsou často k vidění například v lázních a jiných relaxačních domech. Tenhle populární trik zkrátka znají všichni, kdo si potřebují ulevit například od otoků. Jak to funguje a v k čemu všemu lze okurku použít?

Otoky a otupělost

Už jste někdy slyšeli o kyselině kávové? Tak přesně tu okurka obsahuje. Ve spojení s vitaminem C, který je v tomto druhu zeleniny taktéž k mání, uklidňuje záněty a eliminuje zadržování vody v prostoru kolem očí. Tím se sníží otoky, jež se mohou objevit například při fyzickém vyčerpání nebo z důvodu alergických reakcí.

Podráždění

V okurce se také nachází slušné množství antioxidantů a jiných protizánětlivých látek, které pomáhají odstranit podráždění nebo zarudnutí okolo očí. Často se totiž v těchto oblastech objeví nějaká ta alergická reakce, což způsobí změnu barvy, nebo dokonce „krvavé oči“. Aplikace chladivých a uklidňujících okurkových plátků může tenhle problém odstranit.

Tmavé kruhy

Často se potýkáte s tmavými kruhy pod očima? Tak to asi málo spíte, nebo se již delší čas potýkáte se stresem. Žádný strach. Pohled do zrcadla vás již nevyděsí, tedy pokud si na nechtěné kruhy přiložíte okurku. Ta uklidní dilataci v těch žilách, které dělají krevní cévy výraznější. Navíc vitamin C, který je v okurkách přítomen, jak již bylo řečeno, zesvětlí pokožku kolem kukadel, takže se kruhy stanou méně nápadné.

Vrásky

S celou řadou antioxidačních sloučenin v této užitečné zelenině je možné zabránit oxidačnímu stresu. Dokonce se s její pomocí můžete zbavit vrásek. Okurka totiž zabraňuje působení volných radikálů a odstraňuje příznaky předčasného stárnutí či stařeckých skvrn. Tak na co ještě čekáte? Důkladně si opláchněte obličej a otřete jej ručníkem. Dva silnější plátky okurky, předem vychlazené v lednici, položte na své oči a takto nechte působit 20–30 minut. Oči opláchněte studenou vodou. Tento postup můžete opakovat až čtyřikrát týdně, dočkáte se vynikajících výsledků.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat