Prostreno.cz

Houba reishi pro pevné zdraví

Vyzkoušejte houbu reishi, lidstvo její zázračné účinky znalo již před tisíci lety! Najdete v ní kombinaci látek, které bojují proti rakovině i stárnutí. V zimě zase posílí obranyschopnost a dokáže zvýšit i libido!

Již před více než 2000 lety byla tato houba významnou součástí čínské medicíny. Lidé tenkrát věřili, že je klíčem k nesmrtelnosti, a využívat její kouzelné moci bylo umožněno pouze elitě. Doba se naštěstí změnila a dnes si může její úžasné léčivé účinky dopřát úplně každý. (Pokud budete pátrat po houbě reishi, najdete ji také pod českým názvem lesklokorka lesklá.)

Jak konzumace houby posílí zdraví?

Vědci v posledních letech stále zkoumají její účinky na lidské tělo v souvislosti s rakovinou. Klinické studie dokázaly, že látky obsažené v houbě dokážou předcházet obávané nemoci, a navíc i aktivně bojovat s již probíhající chorobou. Její další velkou předností je, že dokáže zpomalit proces stárnutí! Chrání totiž buněčnou a mitochondriální DNA před oxidačním poškozením a prodlužuje životnost buněk v těle. To znamená, že se budete cítit i vypadat mladší!

Stopka alergiím i astmatu

Látky obsažené ve zmíněné houbě působí v lidském těle i jako významný posilovač imunitního systému. Umožňuje organismu lépe bojovat proti rakovině, bakteriím, infekcím a dalším chorobám. Užíváním reishi také snížíte potíže spojené s alergiemi a astmatem. Přítomné polysacharidy a triterpeny se totiž přímo vážou na viry a narušují jejich schopnost vnikat do zdravých buněk, které jsou tak chráněny a dokážou neutralizovat patogeny mnohem rychleji.

Ten správný lék na plodnost

Játra jsou velmi důležitým orgánem, odstraňují z těla škodlivé látky, zpracovávají a ukládají živiny, rozkládají alkohol a drogy a mnoho dalšího. Houba reishi zlepšuje jejich funkci, stimuluje regeneraci buněk a zajišťuje správnou extrakci toxinů z těla.

Díky svým přirozeným protizánětlivým účinkům dokáže lesklokorka zlepšit také dýchání, odstraňuje hlen a podporuje správné proudění vzduchu v plicích. Uleví tedy od problémů, jako je astma, bronchitida nebo kašel.

Pod tíhou různých vlivů moderní doby se lidé často potýkají s úbytkem libida a často se jim nedaří počít dítě přirozenou cestou. Pokud plánujte potomka, zařaďte ke zdravému životnímu stylu tuto houbu.

Zdroj: https://www.wellandgood.com/reishi-mushroom-benefits/, https://www.mindbodygreen.com/articles/reishi-mushrooms-6-awesome-health-benefits





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat