Prostreno.cz

Kajenský pepř urychluje hubnutí

Patříte mezi vyznavače ostrých chutí? Pak vám doma jistě nechybí kajenský pepř. Jenže pozor, ten se neuplatní jenom při vaření! Věděli jste, že se díky němu dá porazit nadváha i nadměrné vypadávání vlasů?

Kajenský pepř je velice populárním kořením, jež se v kulinářství využívá po celém světě. O této směsi sušených chilli papriček různých odrůd je známo, že přispívá k léčbě bolesti hlavy a tlumí symptomy alergií. Připisují se jí ovšem také zásluhy v podobě obnovy nefungujícího trávení či podpory kardiovaskulárního zdraví. Sázíte na kajenský pepř v kuchyni i vy? Pak byste měli vědět, že s pomocí této pálivé ingredience lze hodně vylepšit i zevnějšek. Třeba těmito způsoby!

Velká pomoc při redukci váhy

„Ďábelské ochucovadlo“ je dietní trefou – a to přímo do černého. Ze závěrů nedávné americké studie zveřejněné v časopise Journal of Nutritition and Vitaminology vyplývá, že jeho pravidelná konzumace urychluje metabolismus o bezmála 30 %. Tajemství tohoto jevu tkví v přítomném rostlinném alkaloidu kapsaicinu, který podle odborníků navíc stimuluje produkci šťastných hormonů, tudíž přispívá ke zlepšení nálady. No vida, i hubnoutlte tedy s úsměvem na tváři a optimismem v hlavě!

Stopka padání vlasů? No jasně

Nadměrný úbytek hřívy je problém, jenž zasahuje obě pohlaví i všechny věkové kategorie. Mezi časté příčiny patří užívání některých léků, dědičnost, nadmíra stresu, náhlé změny v jídelníčku nebo poruchy štítné žlázy. Hlavním viníkem však klidně může být i prodělaná infekce či hormonální nerovnováha. Ať už ale pomyslný vítr fouká odkudkoli, věřte, že řešení představuje uvedená ohnivá přísada. Výše zmíněný kapsaicin totiž zabraňuje vypadávání hřívy a stimuluje krevní oběh, čímž přiměje i línější vlasové folikuly k akci. Zkombinujte jeden díl pepře se stejným množstvím olivového oleje, směs následně rozetřete po pokožce hlavy, nechte působit zhruba 30 minut, poté opláchněte.

Zpomalená tvorba vrásek. To prostě chcete

Investujete nemalé peníze do kosmetických přípravků, jež by vás podle reklam v televizi měly omladit takřka na počkání, jenže ouha, kýžený efekt stále nepřichází? Vsaďte raději na zbraň, která opravdu funguje. Kajenský pepř. Ten platí za bohatý zdroj antioxidačních vitaminů A a C. Také úspěšně bojuje proti vráskám i škodlivým volným radikálům, přičemž zabraňuje rozpadu kolagenu. Tím zachovává pleť pružnou a elastickou. Jakým způsobem jeho schopnosti využít v praxi? Vyzkoušejte pravidelnou aplikaci slabého odvaru. Tohle pomazání se nemine účinkem!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat