Prostreno.cz

Avokádový olej je multivitaminem v každé jeho kapce

Olej z dužiny avokáda je výborným domácím pomocníkem. Povznese chuť omáček a salátů na vyšší úroveň, zlepší kvalitu vlasů a ještě posílí imunitu. Také přispěje k prevenci před rakovinou a diabetem!

Avokádo by rozhodně na žádném seznamu prospěšných potravin chybět nemělo. Věřili byste tomu, že podle historiků se jedlo už v roce 291 před naším letopočtem.? Tehdy se věřilo, že působí jako silné afrodiziakum, k čemuž lidé došli na základě jeho tvaru – mnohým totiž věrně připomínal varlata. Zda plod hruškovce přelahodného skutečně zaručí vášnivou noc, těžko soudit. Jisté ovšem je, že olej z něj lisovaný má úžasné vlastnosti, jež si vychvaluje nejeden uživatel. K čemu by se mohl hodit konkrétně vám?

Kouzelník v kuchyni, který sklízí úspěchy

Produkt s nádechem exotiky si náramně „notuje“ s těstovinami a saláty. Přidat se dá ale také do omáček, dresinků, marinád či zálivek, přičemž dokáže ozvláštnit i chuť grilovaného masa. Jeho zajímavé aroma a lehce oříšková chuť vykouzlí z vašich připravovaných pokrmů učiněné speciality, za něž by se nemusel stydět ani šéfkuchař vyhlášené restaurace. Co jeho famózní bonusy?

Multivitamin v každé kapce

Dáte-li si denně lžičku „tekutého avokáda“, obohatíte své tělo o celou řadu cenných látek. Jmenovitě se jedná o vysoký podíl vitaminů skupiny B, dále C, E a K. Mazlavý produkt rovněž nabízí poctivou dávku minerálů, konkrétně pak draslíku, železa, vápníku, hořčíku, manganu, sodíku, zinku a železa. Za zmínku stojí i přítomnost kyseliny olejové, palmitové a linolové, což jsou nenasycené mastné kyseliny, které mají velký význam pro upevnění celkové kondice a zdraví. Co tento medikament léčí a čemu dokáže předejít?

Léčivo, na němž si pochutnáte

Zmíněný pomocník díky cenným sloučeninám všemi silami brání oxidaci tuků ve střevech, přičemž pročišťuje játra, takže navozuje rovnováhu v organismu. Dále pozitivně ovlivňuje neurony v mozku, zlepšuje kognitivní funkce a posiluje imunitu. Také nesmírně prospěje vašemu trávení, trochu zredukuje hladinu cholesterolu, poskytne prevenci před rakovinou a sníží riziko diabetu 2. typu. Aby byl výčet pozitiv kompletní, nutno zmínit, že se vřele doporučuje mužům na potíže s prostatou. A jak je to u žen? I ty si přijdou na své, zejména jde-li o jeho kosmetická využití…

Zprostředkovatel krásy, o kterém je dobré vědět

Avokádový olej je vhodný pro všechny typy pleti. Při vnějším použití hloubkově vyživuje, regeneruje a hydratuje, zatímco omezuje tvorbu vrásek a zachovává elasticitu pokožky. Je o něm známo, že tlumí vyrážky, křečové žíly a léčí akné, považován je dokonce i za prevenci celulitidy. Zároveň omezuje vypadávání vlasů, stimuluje jejich růst a zlepšuje celkovou kvalitu hřívy. Vidíte sami, tento všestranný dobrodinec vám doma prostě nesmí chybět!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat