Prostreno.cz

Vyrobte si doma účinné léčivé nápoje

Neváhejte do vody přidat skořici, která vám pomůže při hubnutí. Zkusit však můžete i hřebíček nebo pár lístků máty. O skvělé výhody budete mít postaráno!

Všichni víme, že pitný režim je pro tělo naprosto zásadní. Dodržujete ho tak, jak byste měli? Možná vám čistá minerálka jednoduše nechutná a do přípravy ovocných šťáv i bylinkových čajů se z důvodu úspory času nehrnete. Jakými tekutinami tedy zavlažit organismus? Zkuste do obyčejné vody vmíchat tyto „ingredience“. Získáte tak chutné drinky, které vám prospějí od hlavy až k patě!

Skořice. Ta zahřívá i léčí

S kořením typické vůně se opravdu vyplatí navázat ty nejbližší vztahy. A zvláště teď, když venkovní teploty nejsou nic moc! Je prokázáno, že tento poklad přispívá k rozšiřování cév, tudíž se z jeho zahřívacích schopností může radovat každý konzument, a to bez výjimky. To ovšem není jediný důvod, proč ke skořici směřovat svou pozornost. Věděli jste, že mírní bolesti kloubů a eliminuje útočící viry a škodlivé zárodky? Také snižuje hladinu škodlivého cholesterolu a reguluje hladinu cukru v krvi, čímž příznivě ovlivňuje energetickou hladinu. Aby toho nebylo málo, rovněž napomáhá hubnutí. Co říkáte na skořicové občerstvení?

Máta peprná? Všestranný pomocník

Bylinku se svěží vůní nabízí v květináči spousta obchodů, a to celoročně. Běžně ji přecházíte bez povšimnutí s tím, že se vám teď na nic nehodí? Opak je pravdou! Vhoďte pár jejích lístků do džbánu s vodou, a ozdravný „medikament“, jež zpestří váš pitný režim, je na světě. Mátový životabudič podporuje trávení, urychluje látkovou výměnu a čistí krev. Rovněž působí dezinfekčně, uvolňuje křeče, potlačuje migrénu a posiluje nervový systém. Nelze nezmínit, že zároveň tlumí napětí svalstva a osvěžuje dech, přičemž má mírné afrodiziakální účinky.

Hřebíček jako voňavý medikament

Hodnota hřebíčku byla v dobách dávno minulých srovnatelná se zlatem. Divíte se? Vždyť tato mocná ingredience funguje jako silné anestetikum, zatímco přispívá k normalizaci krevního tlaku, takže platí za prevenci kardiovaskulárních chorob. Aromatický „léčitel“ se uplatní i v případě revmatismu, paradontózy a zánětech střevního typu. Nechte tři až pět kousků pár minut louhovat, poté je vyjměte. Nyní vám už v ochutnávce vůbec nic nebrání…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat