Prostreno.cz

Aspirin je kvalitním kosmetickým pomocníkem

Jste fanouškem zkrášlujících domácích masek? Pak kromě obvyklých ingrediencí, jako je třeba olivový olej, citronová šťáva nebo jogurt, dejte šanci i aspirinu. To byste možná nevěřili, co všechno dokáže!

To, že aspirin je spolehlivým řešením otravného „bolehlavu“, ví zřejmě každý. Končí tím ale jeho pole působení? Právě naopak. Medikament, jehož počátky výroby sahají až do 19. století, má totiž co mluvit i do krásy. Věděli jste, že pomáhá v boji proti akné, zatímco léčí nejrůznější ekzémy? Nelze mu odepřít ani to, že odstraňuje černé tečky i odumřelé kožní buňky. Aby toho nebylo málo, rovněž čistí zanesené póry a zlepšuje celkovou kvalitu pokožky. Ptáte se, jak s aspirinem v tomhle směru nejlépe naložit? Vybrat si můžete hned ze tří alternativ!

Aspirin s kokosovým olejem, přátelská spolupráce

Máte mastnější pleť? Pak je tento „recept“ určen přesně pro vás. Budete potřebovat dva rozdrcené aspiriny, jednu čajovou lžičku vody a trochu kokosového oleje. Následně smíchejte všechny uvedené složky, aby vznikla konzistence pasty. Tu si naneste na vyčištěnou pleť, přičemž myslete na to, že ideální doba působení je 20 minut. Nejlepších výsledků dosáhnete, budete-li tuto kúru opakovat dvakrát týdně. Jdete do toho?

Aspirin a med? Taky možnost

V tomto případě si připravte tři tablety medikamentu na bolest, pak čajovou lžičku vody, stejné množství medu a kapku olivového oleje. Výroba zkrášlujícího zlepšováku se odvíjí v podobném rytmu, jako je popsáno výše – i tady vše začíná rozdrcením zmíněného léčiva, teprve potom se přidávají ostatní ingredience. Nutno zmínit, že po aplikaci masky ji nechte čtvrt hodiny dělat svou práci. Rozdíl uvidíte a hlavně ucítíte bezprostředně po oplachu!

Aspirin si rozumí také s jogurtem

Co je potřeba? Tady to bude o něco složitější, neboť dojde na vymačkávání šťávy z poloviny citronu. Kromě ní byste měli mít po ruce i tři kusy jmenovaných prášků a malé množství řeckého jogurtu. Postup přípravy už bezpečně znáte, jelikož se od těch uvedených nijak neliší. Až si „umícháte“ domácí zázračný přípravek, nechte ho působit 20 minut. Po uplynutí stanovené doby odstraňte pozůstatky a použijte hydratační krém.

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtodoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat