Prostreno.cz

Důvody, proč doma oceníte kadidlový esenciální olej

Zase jste ve stresu a nevíte, jak se své pocuchané nervy trochu uklidnit? O jednom způsobu bychom věděli – inhalujte esenciální kadidlo. Tenhle přítel do nepohody také zprůchodní ucpané dýchací cesty a uleví bolavým kloubům.

Vůni kadidla má mnoho lidí spojenou s návštěvou kostela i různými náboženskými obřady. Bylo by však kardinální chybou toto kořeněné aroma takhle „škatulkovat“. On totiž takový kadidlový esenciální olej, který byl hodně ceněnou komoditou už před mnoha staletími, platí za neuvěřitelně všestranného domácího pomocníka. Proč byste si ho měli pořídit i vy?

Parádní dezinfekce ran

Co si budeme povídat, někdy stačí jen chvilková nepozornost a nějaké to říznutí nebo odřenina je na světě. Jak takové situace obvykle řešíte? Pokud si bolístku opláchnete vodou s tím, že to stačí, můžete si zadělat na pěknou šlamastyku. Ránu je třeba vydezinfikovat, aby se v ní „nezabydlely“ bakterie a škodlivé zárodky! K tomuto účelu se báječně hodí esenciální kadidlo, jež vykazuje silné antibakteriální, antiseptické a antiinfekční vlastnosti. Stačí ho jen smíchat s jakýmkoli nosným olejem a směsí si potřít postižené místo. Nutno dodat, že tento záchranný prostředek také urychluje hojení.

Lék na ucpané dýchací cesty

Skolil vás zákeřný bacil, takže vaše dýchací cesty jsou kvůli rýmě a hlenům neprůchodné, což předpovídá hodně velké nepohodlí? Na nic nečekejte a rozpalte aromalampu. Asi není těžké uhodnout, který olej pro vás bude to pravé, viďte? No samozřejmě, že kadidlo. Možná budete překvapení z toho, jak rychle vás „protáhne“.

Spása pro bolavé klouby

Další předností zmíněného voňavého dobrodince je to, že účinně bojuje proti zánětům, jejichž vizitkou jsou bolavé klouby. Pokud ho vmícháte třeba do olivového oleje, rázem získáte léčivé mazadlo, jež vás při otocích a potížích s pohybovou soustavou ve štychu určitě nenechá. Namasírujte si tedy problémovou oblast, nač trpět déle, než je nezbytně nutné!

Špatná nálada? Té odzvonilo

Často vás dostihne stres, nebo vás přepadnou splíny? V tom případě je pro vás kadidlový doping výbornou volbou. Jeho příjemné aroma harmonizuje mysl, přičemž přináší úlevu celé nervové soustavě. Tím prokazatelně zlepšuje náladu, uklidňuje rozbouřené emoce a navozuje pocit relaxace. Potřebujete snad další důvod, proč si ho pořídit ještě dnes?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat