Prostreno.cz

Voňavý čaj rooibos dokáže zmírnit alergii a pomoci s hubnutím

Šálek čaje rooibos krásně provoní váš domov, ale navíc je velmi prospěšný pro celkové zdraví! Zázračný africký nápoj také dokáže zmírnit alergie nebo pomoci s hubnutím.

Rooibos pochází původně z jižní Afriky a odtud se rozšířil do celého světa. Samotný název znamená v překladu červený keř, odborně ho však najdete pod označením čajovec kapský. Toto pojmenování vás může mást, ve své podstatě se totiž nejedná o čaj. Lahodný nápoj se připravuje z rostliny, která je asi 1,5 metru vysoká a má malé zrzavé jehličkovité lístky. Jeho pití přináší spoustu pozitivních účinků na lidský organismus.

Rooibos jako požitek

Pro rooibosový nálev je typická jeho sytá červenohnědá barva, která je výsledkem fermentace, ke které dochází po sklizni a nasekání jednotlivých jehličkovitých lístků. Lákavé aroma je nasládlé a mírně ořechové. Příprava nápoje je velmi jednoduchá, v podstatě to „funguje“ stejně jako u černého čaje, jen se u prvního jmenovaného vyžaduje o něco málo delší vaření, aby se uvolnily všechny vůně.

Přináší vitalitu!

Nápoj se dá konzumovat jak teplý, tak i studený! Můžete ho pít různě upravený, v Africe se do něj například běžně přidává mléko a cukr. Vědci zjistili, že šálek rooibosu vás může ochránit před účinky UV záření! Navíc zabraňuje vzniku zánětu na pokožce, která je vystavená přímému slunci.

Další studie tvrdí, že rooibos může pomoci předcházet rakovině, chrání játra před nemocemi, posiluje imunitní systém a léčí mnoho dalších nemocí. Jako bonus obsahuje také spoustu antioxidantů a je nabitý polyfenoly, které podporují celkové zdraví a vitalitu člověka.

Zařadit do pitného režimu by ho měli obzvláště alergici. Jelikož speciální látky obsažené v rooibosu dokážou zmírnit nepříjemné projevy alergie, je pro ně tento nápoj tím pravým.

Podporuje hubnutí

Není žádným tajemstvím, že pokud chcete mít krásnou a štíhlou postavu, musíte se nejprve zaměřit na to, co konzumujete. V rámci pitného režimu určitě vynechejte slazené nápoje a džusy, které jsou plné přidaného cukru. Pijte čistou vodu ochucenou například citronem a různé čaje, zařadit můžete také jeden šálek rooibosu denně. Jeho aktivní látky vám pomohou v boji s nadváhou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat