Prostreno.cz

Bylinkové a relaxační masážní oleje. Připravte si vlastní

Masáž dnes patří mezi nejčastější formy relaxace. Dodává energii, odstraňuje bolest a přináší dobrou náladu. Toužíte vytvořit si originální bylinné masážní oleje?

Kdo by odolal uvolnění a stimulaci zatuhlých svalů? Masáži se v tomto směru nic nevyrovná. Pokožku však nelze „dřít“ nasucho. Chce to vhodné oleje. Ty vaše vlastní ocení všichni, kdo se vám dostanou „pod ruce“. Čím začít? Výběrem vhodné silice!

Zázrak tea tree

Olej z australského čajovníku má blahodárné účinky, mezi něž patří zejména to, že dokáže dezinfikovat a hojit drobné ranky, odřeniny nebo popáleniny. Taktéž zmírňuje bolest a působí jako repelent proti hmyzu. Pokud si budete olejem masírovat pokožku hlavy, nebudou se vám tvořit lupy. Dokáže uvolnit napjaté a namožené svaly, a jestli vás trápí kožní problémy či problematická pleť, pak i na to je tea tree olej jako dělaný.

Existuje několik druhů čajovníkového oleje, záleží na vás, který zvolíte. Ať už se rozhodujete podle vůně nebo zdravotních účinků, žádným z nich nic nezkazíte.

Bergamot a citronela

Silné povzbuzující a osvěžující účinky vykazuje bergamotová silice. Hodí se proto zejména v období, kdy trpíte depresemi nebo častými stavy úzkosti. Jedna z nejoblíbenějších vůní nejen mezi ženami, ale i muži je silice citronelová. Její osvěžující aroma povzbudí i nabije energií. Pomůže při bolestech hlavy, ale odstraní i únavu po náročném dni.

Rozmarýn a levandule

Levandulová silice působí blahodárně proti křečím, při únavě svalů, kloubů, zmírňuje nespavost. Použijte ji v případě, že jste psychicky či fyzicky vyčerpaní, podráždění nebo trpíte na migrény. Pro povzbuzení krevního oběhu a paměti zase aplikujte rozmarýnovou silici. Pozitivní účinky má i v boji proti ochablosti, únavě, apatii nebo při snižování krevního tlaku. Tak už víte, který esenciální olej to u vás vyhraje? Pak se pusťte do dalšího kroku!

Jak si namíchat vlastní masážní olej?

Nebojte se experimentovat a připravte si vlastní bylinný olej. Stačí vám pár ingrediencí. Pokud si seženete nějakou ozdobnou lahvičku, můžete ho třeba darovat vašim blízkým. Jako základ použijte jakýkoli stoprocentní, nejlépe za studena lisovaný rostlinný olej, například olivový, slunečnicový, rýžový, kokosový, mandlový, sezamový nebo olej z pecek vinných hroznů.

Do olejové báze přidejte aromatickou složku. I tu si můžete namíchat z různých druhů vůní. Pozor si dávejte hlavně na hodně pronikavé a kořeněné oleje. Po každé kapce si raději k oleji přičichněte. Teprve poté začněte přidávat další. Tyto éterické oleje by měly tvořit maximálně tři procenta z celkového množství masážního oleje, což je na 50 ml oleje maximálně 45 kapek.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat