Prostreno.cz

Na trávení a jizvy použijte osvědčené kadidlo

Kromě použití v kosmetice má kadidlo ve formě esenciálního oleje četné léčebné použití. Snižuje stres, posiluje imunitu, ale také zlepšuje zdraví pokožky. Dá se přitom použít i na jizvy, včetně strií! Buďte v plavkách za hvězdu!

Mezi hlavní složky esenciálního oleje kadidlo (v závislosti na druhu a chemotypu) patří alfa-pinen, oktanol, alfa-thujen či oktylacetát. Kadidlo je po staletí oblíbenou složkou kosmetiky, jejíž kořeny sahají do starověké egyptské a anglosaské civilizace. Dále je úzce spojeno s náboženskými tradicemi a obřady, zejména s křesťanskou tradicí. Jaké jsou jeho nejsilnější léčebné a zkrášlující výhody? Tyhle účinky jistě oceníte i vy!

Posiluje imunitní systém

Kadidlo je účinné antiseptikum, a dokonce i jeho kouř nebo vůně má antiseptické a dezinfekční vlastnosti, které odstraňují bakterie. Ostatně, může být aplikováno i na rány, které ochraňuje před tetanem a rozvojem infekcí.

Zlepšuje orální zdraví

Stejné antiseptické vlastnosti kadidla z něj činí silné preventivní opatření proti problémům ústní hygieny, jako je špatný dech, vředy v ústech a další infekce. Můžete si dokonce vytvořit svou vlastní přírodní zubní pastu s kadidlovým olejem a jedlou sodou, nebo ústní vodu s mentolovým olejem.

Regulace menstruace

Esenciální olej z kadidla pomáhá léčit příznaky spojené s menstruací a premenstruačním syndromem (PMS), jako je bolest v oblasti břicha, nevolnost, migréna, únava a změny nálady. Od napětí, stresu a nevolnosti může pomoci obyčejná horká koupel s pár kapkami oleje.

Zabraňuje nahromadění plynu

Trpíte plynatostí? Tak to kadidlo s radostí uvítáte. Odstraňuje přebytečný plyn ze střev, také poskytuje úlevu od souvisejících problémů, například bolestí žaludku a břicha, abnormálního pocení, neklidu či poruch trávení. (Tento olej urychluje sekreci žaludečních šťáv a usnadňuje pohyb jídla střevem stimulováním peristaltického pohybu. To znamená celkové zlepšení trávení.) Dávkování je přitom jednoduché. Doporučuje se jedna až dvě kapky oleje na 250 mililitrů vody. Na zdraví!

Reguluje jizvy

Při lokální aplikaci kadidla může dojít ke zmírnění vzhledu jizev a léčbě akné. Ti, kdo jej užívají, tvrdí, že napomáhá i blednutí strií. Esenciální olej kadidlo přimíchejte do vašeho oblíbeného krému, nebo smíchejte šest kapek oleje na 30 gramů olivového nebo kokosového oleje a poté aplikujte přímo na pokožku.

Je to doktor v lahvičce

Kadidlo pomáhá všem systémům působícím v těle, včetně těch respiračních, trávicích, nervových a vylučovacích, současně zvyšuje sílu tím, že podporuje vstřebávání živin do těla.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat