Prostreno.cz

Potraviny vhodné při hubnutí

Pomalu se připravujete na plavkovou sezonu? Pak jistě pravidelně cvičíte a dbáte o správný jídelníček. Zkuste do něj zařadit zelí, jablka, kapustu nebo grapefruit. Tyhle přírodní poklady vám teď prospějí od hlavy až k patě!

Jak poskytnout svému tělu dostatek klíčových živin a zároveň se vyhnout nechtěným kaloriím? Pokud si myslíte, že na tuto otázku prostě neexistuje odpověď, pletete se na celé čáře. Získat prospěšné látky totiž lze i bez váhových následků! Jaké potraviny jsou opravdu „light“, přičemž se mohou pochlubit úctyhodným nutričním profilem? Tyhle si při dietě dopřávejte bez výčitek!

Zelí, dobrota na předpis

Mnohdy opomíjená zelenina má léčivou moc, které může konkurovat jen máloco. Vždyť na cysty, nemocné klouby a povrchové rány předepisoval zelné listy i sám slavný lékař Hippokrates! Vy z nich načerpáte organické kyseliny, vlákninu, aminokyseliny, bílkoviny i betakaroten. Také široké spektrum vitaminů a minerálů, za něž „zaplatíte“ pouhými 25 kaloriemi na jednu porci. Kulatý patron štíhlých křivek podpoří také vaše zažívání a posílí imunitu, zatímco se vynasnaží zachovat hustotu vašich kostí.

Jablka, šťavnatá klasika

Dary jabloně jsou bohatou zásobárnou vitaminů skupiny B, jež jsou důležité pro správné fungování nervového systému. Je o nich také známo, že pozitivně působí proti únavě a příznivě ovlivňují mozkové funkce. Stejně spolehlivě ale metabolizují bílkoviny, tuky a sacharidy, takže jsou vlastně parádním fitness fíglem. Potvrzují to závěry americké studie provedené na univerzitě v Iowě. Z nich vyplývá, že lidé, kteří jedí více jak tři jablka denně, mají nižší index tělesné hmotnosti oproti těm, co se tomuto tradičnímu ovoci vyhýbají.

Kapusta, parťák do nepohody

Kapusta, tedy zelenáč v roli báječného zdroje vlákniny, draslíku i manganu, má velice pozitivní vliv na zdraví a celkovou kondici. Jenže pozor, doslova napěchován je také antioxidanty s protizánětlivými vlastnostmi, které mají schopnost neutralizovat nahromaděné toxiny v těle. Jedno s druhým přispívá k léčbě bolestí nejrůznějších příčin. Kapusta dle názoru expertů omezuje také pravděpodobnost diabetu a zrychluje metabolismus.

Grapefruit, zeštíhlující předkrm

O grepu jakožto pomocníkovi při redukci váhy se vyprávějí úplné legendy. A všechny jsou pravdivé! Jeho pravidelná konzumace, ideálně pak před každým jídlem, vás může doprovodit k menší velikosti kalhot. Je to proto, že tenhle exotický drahokam v sobě ukrývá cenné sloučeniny, které podporují spalování tuků a „dohlížejí“ na látkovou přeměnu cukrů. Alespoň takhle to uvádí vědci se souhlasem výživových poradců!

Zdroj: názory autora, www.eatthis.com, www.fitforfun.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat