Prostreno.cz

Zlaté mléko pomáhá doslova od hlavy až k patě

Jeden prostředek a tolik výhod. Připraví vás na noční odpočinek, zatímco zreguluje krevní tlak, prospěje srdci, zabojuje proti zánětům a zprůchodní dýchací cesty? Ano, když jde o kombinaci kurkumy, pepře, medu, zázvoru a mléka, vůbec o tom nepochybujte!

Máte poslední dobou problémy s usínáním? Pokud vás pod vlivem únavové krize napadlo, že je zkusíte zažehnat tabletkami na předpis, ještě zadržte. Mohl by vám totiž pomoci nápoj, jež se užívá již stovky a stovky let. Lidoví léčitelé o něm tvrdí, že funguje jako báječný „uspávací" prostředek, přičemž posílí zdraví. A pozor, moderní věda proti tomu vůbec nic nenamítá! Jaké ingredience k přípravě tohoto tekutého zázraku budete potřebovat? A co vám jeho pravidelná konzumace přinese, tedy kromě sladkých snů?

Vyhrnout rukávy, začínáme

Připravte si dva šálky kokosového, mandlového nebo plnotučného mléka, jednu lžíci mleté kurkumy, 1/4 čajové lžičky černého pepře, kousek zázvoru nakrájeného na plátky a trochu medu na ochucení. Přidejte všechny suroviny (kromě té poslední) do rendlíku, promíchejte a zahřívejte, dokud medikament nedospěje k varu. Poté stáhněte plamen a nechte ho pět až deset minut jen tak „pobublávat“. Následně sceďte, oslaďte medem a zlaté mléko, jak se voňavý horký koktejl nazývá, je na světě. A tyto výhody načerpáte z každého doušku!

Dýchání bez komplikací

Kurkumový spasitel je účinným lékem na všechna onemocnění dýchacích cest, neboť pomáhá bojovat s bakteriální i virovou infekcí. Poskytuje okamžitou úlevu při bolestech v krku, kašli, bronchitidě a zahlenění, což se hodí nejen před spaním. Takže na zdraví! Výčet pozitiv je ale teprve na začátku…

Stopka zánětům

Často se opakující virózy a infekce, cukrovka, deprese, migréna, chronická únava či bolesti kloubů. Na první pohled možná nesouvisející neduhy, zdání ale klame! Všechny mají totiž společného jmenovatele – chronický zánět. Jak nad ním vyzrát? To je jednoduché, „užívejte“ zmíněný zlatavý životabudič!

Regulace tlaku. Přijde vám vhod?

Ačkoli to možná tak nevypadá, vlastnoručně nachystaný zdravotní zlepšovák nabízí opravdu široké spektrum prospěšných živin, včetně antioxidantů, hořčíku, draslíku, železa, manganu, vápníku a zinku. Nechybí ani vitaminy, jmenovitě pak A, C a K. Přátelské spolupůsobení těchto látek dle mínění expertů přispívá k regulaci krevního tlaku a všeobecně podporuje činnost kardiovaskulárního systému.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92752/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat