Prostreno.cz

Esenciální oleje, které navozují mazlivou náladu

Lásky není nikdy dost! Zdá se vám, že jí zrovna nemáte na rozdávání? Provoňte svůj domov vhodnými oleji – a přidejte je i do koupele. Tyhle oživují romantiku jako nic jiného!

Éterické oleje jsou báječné. Dají se míchat s nosnými oleji a používat při masážích, atmosféru vykouzlí prostřednictvím aromalampičky a psychiku ovlivní i pár jejich kapek rozpuštěných v horké koupeli. To je smyslnost na počkání! Se kterými vůněmi vám erotika půjde naproti?

Pimentovník

Éterický olej pimentovník je kořeněnou esencí, která pochází z rostliny, jež je příbuzná novému koření. Pimentovník se vyznačuje nejen zajímavou vůní, ale rovněž pozoruhodnými účinky. Tato čerstvá, teplá, kořeněná a sladká vůně se dobře mísí s černým pepřem, koriandrem, zázvorem, neroli a ylang-ylang.

Cedrové dřevo

Cedrové dřevo má bohatou, dřevitou vůni, která se široce používá pro relaxaci i jako zemitý podtón v parfémech. Tento olej je také známý svými regeneračními a detoxikačními vlastnostmi. Zkrátka bývá úžasný sám o sobě, ovšem rozumí si i s jasmínem, neroli, rozmarýnem, santalovým dřevem a ylang-ylang. Přivábí k vám erotično!

Skořicová kůra

Olej z kůry skořice je destilován ze sušené vnitřní kůry Cinnamomum verum. Toto teplé bylinné koření může být použito jako střední nebo základní tón, v závislosti na vlastnostech olejů, s nimiž je smíchán. Skořicová kůra se tradičně používá pro své antiseptické vlastnosti a jako oblíbené dochucovadlo. Málokdo však ví, že skořice je zároveň silným stimulačním a zažívacím prostředkem. Olej ze skořicové kůry se jinak dobře mísí se zázvorem, růží, vanilkou a ylang-ylang.

Koriandr

Koriandrový olej vyniká svojí sladkou, kořeněnou, dřevitou a mírně ovocnou vůní, která se destiluje ze semen Coriandrum sativum. Olej také zlepšuje trávení, detoxikuje tělo a povzbuzuje smysly. Koriandrový olej se dobře mísí s černým pepřem, skořicí, šalvějí, zázvorem, jasmínem, neroli, muškátovým oříškem, santalovým dřevem. Počítejte s tím, že jeho hlavním záměrem je chlípnost…

Zázvor

Zázvorový olej nabízí teplé, svěží, lehce sladké a dřevité aroma. Je známý pro svou léčbu při poruchách trávení. Upřít se mu však nedají také velmi stimulující účinky. Pokud si budete připravovat vůni na míru, seznamte jej s koriandrem, jasmínem, neroli, růží, santalovým dřevem.

Jasmín

Jasmín je jedním z nejoblíbenějších smyslných květinových olejů. Používá se do parfémů, uklidňuje nervy a relaxuje tělo. Zvláště u žen navozuje mazlivou náladu. Dobře se mísí s koriandrem, zázvorem, neroli, růží, santalovým dřevem a ylang-ylang. Stane se vaším favoritem?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat