Prostreno.cz

Vitaminy a minerály pro zvýšení metabolismu a podporu hubnutí

Považujete hubnutí za nesnadný úkol? Ulehčete si ho s pomocí několika vitaminů a minerálů, které tělo podporují k efektivnímu spalování. Čekali byste pozitivní účinky od takového železa?

Vyvážená strava může splnit většinu vašich potřeb na fungování těla. To je bez debat. Pokud však jde o hubnutí, je vhodné soustředit se na určité vitaminy a minerály, které jsou v tomhle směru nápomocné.

Vitaminy skupiny B

Thiamin (B-1), riboflavin (B-2), niacin (B-3), kyselina pantotenová (B-5), pyridoxin (B-6), biotin (B-7), folát (B-9) a kobalamin (B-12). Tyto živiny jsou nezbytné pro plně funkční metabolismus. Hlavní funkcí vitaminů uvedené skupiny je pomáhat tělu metabolizovat uhlohydráty, bílkoviny a tuky a využívat uloženou energii v potravě. Proto jezte fazole, čočku, libové maso, brambory či banány.

Vitamin D

Vitamin D je rozhodující pro zdravý imunitní systém. Vaše tělo déčko může získat s pomocí slunce, nicméně většina lidí, a to i přes léto, tráví svůj čas v budovách. Získání vitaminu D je proto problematické, proto se často doporučují doplňky stravy. Mezi nejlepší zdroje déčka však stále patří olej z tresčích jater, sardinky, tuňák, losos nebo vaječný žloutek.

Železo

Železo hraje roli v tom, jak pomáhá tělu vytvářet energii z živin. Tento minerál přenáší kyslík do všech buněk v těle, včetně svalů. To jim zase pomáhá spalovat tuk. Nízké hladiny železa snižují fyzickou vytrvalost a sportovní výkon. Z těchto důvodů si pravidelně dopřávejte libové maso, fazole, špenát nebo měkkýše.

Hořčík

Hořčík je nezbytný pro výrobu energie, kontroluje hladiny glukózy v krvi, reguluje krevní tlak, udržuje kosti silné a stará se o fungování nervového systému. Pro hubnutí ideální! K nejlepším zdrojům hořčíku přitom patří ořechy, luštěniny nebo listová zelenina, například špenát.

Extrakt ze zeleného čaje

Technicky to není vitamin nebo minerální látka, ale extrakt ze zeleného čaje je jedním z mála prodávaných doplňků, které stojí za pozornost. Také zvyšuje spotřebu energie a naopak snižuje produkci a vstřebávání tuků. Je tedy nanejvýš jasné, že i tuhle berličku ke snižování váhy nutně potřebujete! Nebo to snad vidíte jinak?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat