Prostreno.cz

Petrželka je při dietě vítanou spojenkyní

Proč je při dietě petržel tak vítaným spojencem? A co všechno s ní můžete léčit? Poznejte všechny její účinky, které vás prostě nadchnou!

Že petržel je dobrá jenom do polévky? Tak tomu nevěřte. Jako symbol radosti a slávy ji využívaly už antické národy, které z ní dokonce vyráběly věnce pro vítěze. A jedním takovým se budete moct odměnit i vy, až konečně vyhrajete válku s nadbytečnými kily. Tahle bylinka vám v tom ochotně pomůže!

Pomocník s výbornou pověstí

Zahrnout do dietního jídelníčku petržel je vskutku dobrý nápad. A to z více důvodů. Začněme tím, že má diuretické vlastnosti, tudíž odstraní z těla přebytečnou vodu. Méně nadbytečných tekutých zásob rovná se štíhlejší silueta, to je jasná rovnice. Vyzdvihnout se ovšem musí i fakt, že tahle bylinka přispěje také k detoxikaci, což při redukci váhy samozřejmě vůbec není na škodu. Jaký je další triumf petržele?

Spalovač kalorií, na kterém si pochutnáte

Rostlina z čeledi miříkovitých se možná tváří tak, že neurazí ani nenadchne, nicméně její obsah vitaminu C by jí kdejaká potravina mohla závidět. A přesně to je při rýsování křivek zásadní informace. Vitamin C totiž nepřímo podporuje trávení. Konkrétně tím, že usnadní vstřebávání železa, se kterým by si organismus jen těžko poradil. „Céčko“ ale zasáhne i do produkce takzvaných hubnoucích hormonů, například tyroxinu, jež odbourává tukové zásoby. Suma sumárum je tedy petržel skvělým doplňkem stravy, jež může mít na vytoužené tělesné proporce nemalý vliv. A co její zdravotní bonusy? I ty stojí za zmínku.

Léčba v rytmu přírody

Jmenovaná ingredience je hodně vychvalována nejen mezi dietáři, ale i odborníky. Podle nich čistí krev, posiluje imunitu, regeneruje buňky a upravuje nepravidelnou menstruaci. Prospěšná je také pro činnost štítné žlázy i kardiovaskulární systém, zatímco tlumí záněty a snižuje krevní tlak. Platí také za prevenci osteoporózy a zabraňuje rakovinnému bujení. Dáte ji šanci i vy? Nebudete litovat.

Zdroj: www.eatthis.com, www.fitmag.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat