Prostreno.cz

Kokosový ocet nabízí mnoho prospěšných výhod

Máte doma kokosový olej? A co takový kokosový ocet? Tento produkt usnadňuje hubnutí, prospívá srdci a posiluje imunitu. Zachutná vám více v dresinku, nebo v zeleninovém salátu?

Není žádným tajemstvím, že jablečný ocet mívá celou řadu pozitiv. Už jste ale slyšeli o kokosovém, který se získává z mízy kokosových květů? I ten je báječným kuchyňským pomocníkem! Jeho vyvážená chuť z něj dělá ideální přísadu při přípravě polévek, dresinků, salátů, omáček, marinád, mořských plodů i asijských pokrmů. Všestrannost ovšem není to jediné, čím tato cizokrajná ingredience zaujme. Na jakých účincích pro zdraví si jejím prostřednictvím smlsnete?  

Podpora štíhlých křivek se neodmítá

Kokosový olej je perfektní surovinou pro ty, kdo chtějí shodit nadbytečná kila. Obsažená kyselina octová totiž prodlužuje pocit sytosti, tlumí chutě k jídlu, a navíc zachovává i stabilní hladinu cukru v krvi. Poznatky jisté japonské studie z roku 2009 sdělují, že lidé, kteří si každý den dají 15 mililitrů tohoto octa, mají již po 12 týdnech výrazně nižší tělesnou hmotnost, obvod pasu i úroveň triglyceridů neboli krevních tuků. Zkusíte i vy hubnout v exotickém rytmu? Podle všeho to vůbec není špatný nápad…

Odolnější imunita, kterou nikdo nepohrdne

Díky svým antimykotickým a antibakteriálním vlastnostem bývá jmenovaná potravina také často spojována s nižším rizikem infekcí. Imunitní systém posiluje i z jiného důvodu, neboť je bohatým zdrojem probiotik, čímž zachovává bezproblémový chod trávení. A zdravá střeva rovná se lepší obranyschopnost.

Regulace tlaku

Kokosové květy v mírně nakyslé a tekuté podobě jsou rovněž zprostředkovateli draslíku. O tomto minerálu je všeobecně známo, že přispívá k normalizaci tlaku. Jenže to zdaleka není všechno, čím může posloužit. Draslík zároveň tlumí účinky nadměrné konzumace soli, prospívá cévám a ovlivňuje aktivitu svalů, včetně toho srdečního. Dále zachovává optimální funkce nervů a působí jako účinné přírodní diuretikum.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat