Prostreno.cz

I vlasy potřebují přes léto pravidelně zalévat

Extrémně teplé venkovní teploty, časté přechody z klimatizovaných místností do sluncem vyhřátých ulic a neustálé ráchání vlasů v chlorované vodě. To vše má za následek, že jsou vlasy v létě nezřídka vysušené a je čím dál těžší je udržet hydratované. Existují však tři kroky, kterými si celou situaci výrazně ulehčíte.

Kvalitní hydratační kosmetika

Před vysoušením vlasů vás ochrání kvalitní hydratační vlasová kosmetika. Vhodný je například hydratační vlasový krém, který vytváří ochranný film a udržuje vlhkost uvnitř. Zatímco totiž kůži stačí 10 % hydratace, vlasy potřebují o 5–7 % více, a to z toho důvodu, že je nechrání vrstva kožního mazu. Proto jsou zejména suché vlasy často porézní a vlhkost se uvnitř vlasu rychle ztrácí. Vlasový krém se neoplachuje a používá se do vlhkých umytých vlasů, nebo malé množství do vyfénovaných vlasů na konečky pro uhlazení.

Domácí hydratační zábaly

Hydratovat můžete své vlasy i s pomocí obvyklých surovin, které najdete v lednici či ve spíži. Výborně působí směs kokosového oleje a rozmačkaného banánu. Tuto směs aplikujte na vlhké vlasy a nechte pod ručníkem působit klidně i přes celou noc. Druhý den si však vynahraďte více času na umytí vlasů, kokosový olej se totiž smývá o poznání hůře než jiné vlasové zábaly. Hydratačně ale působí i obyčejná majonéza. Tu stačí ve slabé vrstvě nanést na vlasy a vmasírovat do pokožky hlavy. Poté vlasy zabalte do folie a nechte hodinu působit. Následně vlasy umyjte kvalitním hydratačním šamponem jako obvykle. Neuvěřitelně hebké vlasy poté způsobí i jablečný ocet. Ten v malém množství namíchejte s vodou a vlasy tímto roztokem opláchněte. Jsou-li vaše vlasy obvykle suché, nemusíte je následně ani oplachovat čistou vodou. Tento roztok zanechá vlasy jemné a hebké a zároveň vám pomůže odstranit zbytky šamponů a dalších produktů, které často stojí za suchými vlasy.

Preventivní opatření

Hydrataci vlasů nelze jen vytvářet, musíte jí i předcházet a udržovat ve vlasech i ty živiny, které se v nich jakoby zázrakem už nacházejí. Proto si alespoň v létě odpusťte pravidelné vysoušení fénem, žehlení vlasů a kulmování. Musíte-li přece jen vlasy fénovat, nechte je po umytí alespoň pět minut nechat volně proschnout a následně je vyfénujte studeným vzduchem. Tak zabráníte jejich extrémnímu zahřívání a následnému vysoušení a ničení.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat