Prostreno.cz

Ke kráse se můžete i propít

Staletí hledali lidé pramen mládí, z něhož by se napili a poté omládli. A přitom většina z nás má takový pramen běžně po ruce! Jaké nápoje dokáží zvrátit působení času?

Pitný režim je nejen důležitý pro zdraví, ale také pro krásu – to je nezvratitelný a mnohokrát potvrzený fakt. A jak z něho vytěžit maximum? Dopřávat si ty správné nápoje! Nejlépe těchto šest (nebo alespoň některé z nich).

Voda

Kdy ji pít: Po celý den
Proč ji pít: Žádné kalorie, spousta osvěžení, skvělý prostředek na uhašení žízně a hlavně na zajištění hydratace našeho organismu! Nejenže se nebudeme, především v horkých dnech, cítit unavení, ale zajistíme naší pleti jemnost a lesk.

Káva

Kdy ji pít: K snídani
Proč ji pít: Podle řady vědeckých studií napomáhá káva správnému fungování metabolismu, snižuje rizika některých kardiovaskulárních onemocnění, a dokonce i některých typů rakoviny!

Zelený čaj

Kdy jej pít: K obědu
Proč jej pít: Obsahuje spoustu antioxidantů, takže i u něj je prokázáno, že pomáhá v prevenci celé řady nemocí. Navíc dokáže nastartovat metabolismus, takže účinněji tráví tuky (minimálně to naznačují některé studie). A pokud vám zelený čaj nepřirostl k srdci, klidně si dopřejte šálek černého – vědci ze západoaustralské univerzity přišli s objevem, že může snižovat krevní tlak.

Kakao

Kdy jej pít: K odpolední svačině
Proč jej pít: Kakao – a tím myslíme to pravé, skutečné kakao – obsahuje více antioxidantů než káva, zelený čaj nebo červené víno. Takže je dobré pro naše srdce, ale také pleť. To už je jistě důvod, abychom se vrátili do dětství a také si jej pravidelně dopřávali…

Červené víno

Kdy je pít: K večeři
Proč je pít: Kromě toho, že obsahuje antioxidanty, jež vychytávají v těle volné radikály a chrání před nejrůznějšími onemocněními, pomáhá s metabolismem tuků. Ovšem pozor, více než jednu sklenku denně byste si jej dopřávat neměli!

Mléko

Kdy je pít: Před spaním
Proč je pít: Ačkoli se vlastně nikdy neprokázalo, že by nám teplé mléko před spaním pomáhalo usnout, není důvod si ho odpírat – vaše kosti budou vděčné za vápník, vaše svaly pak za kvalitní bílkoviny.

Zdroj: https://www.medicinenet.com/what_is_the_healthiest_drink_besides_water/article.htm





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat