Prostreno.cz

Přírodní léky proti bolesti bez vedlejších účinků

Jste v pokušení vzít si tabletku pokaždé, když je vám ouvej? A víte, že podobný účinek jako farmaceutické medikamenty má i kurkuma, vrba nebo tymián?

Léky proti bolesti jsou součástí každodenního života. Někdo je bere na hlavu, zuby nebo svaly, zatímco jiný si jimi ulevuje třeba při potížích s klouby. Tak samozřejmě, občasná konzumace je svým způsobem v pořádku, nicméně mnohé národy, včetně toho našeho, mají tendence tato léčiva zneužívat, varují odborníci. A z toho plynou následky…

Rozhozené trávení 

Nejde jen o to, že tyto farmaceutické medikamenty známé pod zkratkou NSA mohou mít nežádoucí vedlejší účinky, jež zahrnují vysoký krevní tlak, krvácení do žaludku nebo jaterní či ledvinové potíže. Lékaři se netají ani tím, že jejich nadužívání způsobuje závislost, jež se prý nehýbá ani mladším ročníkům. To je situace, která dává šanci alternativní medicíně více než kdy jindy. Mimochodem, které přírodní prostředky tiší bolesti bez dalších možných rizik?

Nedostižná kurkuma

Kurkuma bývá nazývána kořením života. Poetičnost této přezdívky teď nechme stranou, důležitější je, že obsažené žluté barvivo kurkumin blokuje zánětlivé proteiny a zvyšuje odolnost těla. To přeje rychlé úlevě při jakémkoli nepohodlí. Nelze opomenout, že jinak zvaný indický šafrán taktéž působí proti bakteriím, zatímco reguluje cholesterol, zlepšuje průtok krve a pomáhá odvrátit hrozbu Alzheimerovy choroby.

Svěřte se vrbě

Kůra vrby bílé se v lidovém léčitelství využívá ke snížení teploty, při nachlazení, revmatismu, nespavosti i žaludečních vředech. Nachází se v ní sloučenina velice podobná aspirinu, tudíž poměrně rychle zastavuje bolesti. Navíc předchází migrénám, bojuje proti infekcím a odvodňuje, což přijde vhod při akutní a chronické dně.

Tymián místo lékárny

O tymiánu se všeobecně ví, že má silné antiseptické, antifungální a antibiotické vlastnosti, přičemž je osvědčenou zbraní na infekce dýchacích cest. Stejně spolehlivě ale předchází chronickým onemocněním, příznivě ovlivňuje funkce srdce a tlumí bolesti nejrůznějšího původu. Závěry britské studie uskutečněné na Leeds Beckett University informují o tom, že tymián zároveň stimuluje tvorbu bílých krvinek, čímž významně posiluje imunitu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat