Prostreno.cz

Poznejte blahodárné vlastnosti rozinkové vody

Rozinky v tekuté formě? Ano, i to je přece možné! Když si je budete dopřávat pravidelně, uděláte něco pro svá játra, imunitu, trávení, srdce i mozek.

Kdo by neznal rozinky! Sušené plody vinné révy se mohou jíst syrové, ale samozřejmě nachází své uplatnění i při vaření a pečení. Končí tím výčet možností, jak je konzumovat? Co vás nemá. Už jste zkusili rozinkovou vodu, která nabízí skvělou chuť i famózní působení na zdraví? Tady je recept a její blahodárné účinky!

Jednoduchý manuál krok za krokem

Přibližně 150 gramů rozinek nejprve důkladně omyjte. Jde-li o výběr těch správných kusů, vyvarujte se těch světlých a lesklých, jejichž vzhled je výsledkem chemického ošetření. Následně je zalijte zhruba 400 ml vody a nechte louhovat alespoň 12 hodin. Po uplynutí této doby vodu sceďte a přelijte do vhodné nádoby. Sklenku takto připraveného nápoje pijte každý den, v ideálním případě na lačný žaludek. Ptáte se, co z toho budete mít?

Detox

Játra mají těžký úděl a řekněme si upřímně, že jim to příliš neulehčujeme. Jako by nestačilo, že vykonávají těžkou práci s odváděním toxinů a čištěním krve, my je mnohdy ještě „trestáme“ nezdravou stravou, alkoholem, léky a cigaretami. Přesně tyto špatné návyky potlačují jejich funkce, z čehož se může rýsovat pořádný malér. Jak s tím souvisí rozinková voda? Protože detoxikuje játra, podporuje jejich činnost a stimuluje regeneraci, svým způsobem zabraňuje různým katastrofám a komplikacím.

Optimální hodnoty cholesterolu

Rozsáhlý americký výzkum zveřejněný v odborném časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry prokázal, že nutričně vyvážené složení rozinek, v němž není nouze o širokou škálu antioxidantů, významně přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu. Právě proto je tahle sladká medicína vnímána jako spolehlivá prevence kardiovaskulárních onemocnění.

Blaho pro zažívání i obranyschopnost

Pitím jmenovaného životabudiče lze vylepšit i trávení, domnívají se odborníci. Rovněž se prý dočkáte úlevy od bolesti kloubů a posílíte si imunitu. Toto osvěžení také představuje prevenci rakoviny, svědčí mozkové činnosti a bojuje proti zánětům. Takže na zdraví a do dna!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat