Prostreno.cz

Citronový nápoj pro zářivou a čistou pleť

Zářivá a čistá pleť je snem každé ženy. Vnější kosmetická péče však není všechno. Je třeba soustředit se i na tu vnitřní. S tím pomáhají zelené šťávy, které detoxikují organismus. Jedna taková k atraktivní pokožce přispívá o něco víc než ty ostatní. Její součástí jsou dvě běžné domácí ingredience!

Existuje řada faktorů, proč pokožka není v té nejlepší kondici. Smažené a průmyslově zpracované potraviny, znečištěné ovzduší, chemií zatížená kosmetika a drogerie a tak dále. Pleť každý den čelí řadě útoků a určitě potřebuje pomoci, aby mohla zůstat sexy a zdravá. Toužíte po zpomalení stárnutí, hebké a zářivé pleti? Pak pravidelně pijte jeden ze zázračných nápojů. Z čeho se skládá?

Pouze dvě základní suroviny

Hlavním složkami je koriandr a citron. Tato svěží a šťavnatá zelená šťáva je zdrojem antioxidantů s protizánětlivými vlastnostmi. Posiluje činnost jater a žlučníku. Koriandr i citron jsou bohaté na vitamin C, o němž se ví, že je to silný antioxidant, který pomáhá v boji proti aktivitě volných radikálů.

Za tu je označována nebezpečná řetězová reakce, která způsobuje obrovský oxidační stres vedoucí k předčasnému stárnutí buněk. A právě kvůli oxidačnímu stresu je pokožka matná a zvrásněná. To nedopusťte. Zastavte vrásky a pleť projasněte!

Úklidový mop organismu

Uvedený jednoduchý domácí džus působí jako čisticí houba, která systém uklízí – zevnitř. Proč je to důležité? Zdravý a očištěný systém odměňuje právě čistou pokožkou. Koriandr přitom můžete po celý rok pěstovat na okenním parapetu.

1 šálek čerstvých listů vhoďte do mixéru a přidejte 1 polévkovou lžíci citronové šťávy. (Výzkum potvrdil, že vyšší hladiny vitaminu C kromě jiného vedou k pomalejšímu stárnutí pokožky.) Zalijte trochou vody podle potřeby a promíchejte dohladka. Pokud je konzistence příliš hustá, přidejte vody o trochu víc a opětovně promíchejte.

Čím vylepšit chuť?

Do nápoje lze přidat i špetku kurkumy, která taktéž patří k silným antioxidantům. Zároveň má hydratační a omlazující vlastnosti a také reguluje funkci mazových žláz. Kurkuma pokožku vyživí a omladí. Tak do dna!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat