Prostreno.cz

Vysmějte se nesmyslným dietám

Abyste se opravdu dostali do formy, doporučuje se toho hodně. Ale některé rady jsou spíš kontraproduktivní – a překážkou na vaší cestě k ideální váze.

Ať už je to jojo efekt, ztracená motivace nebo nedůslednost – na cestě za ideální postavou musíme zdolat mnoho překážek. A ne vždy se podaří je odsunout na stranu a bez povšimnutí pokračovat. Tak co dělají jinak ti hubení a se svým tělem spokojení? Jedí něco jiného? Nebo více sportují? Odpověď je – ne. Ve skutečnosti nemají mnohdy ani „lepší“ geny, nebo efektivnější taktiku. Jejich tajemstvím je, že se nedrželi následujících dietních tipů.

Cheat days

To jsou ty dny, kdy si během diety můžete dát úplně cokoli, na co máte zrovna chuť. Zní to sice báječně, jeden den v týdnu si dopřát. A pak se prostě zase vrátit k běžné nízkokalorické, netučné a nesladké stravě, protože vaše tělo vám všechny hříchy odpustí… Co teoreticky vypadá jako výhodný obchod, je v praxi asi největší hloupost. Protože během cheat days bude jasné jen jediné – kolik se toho musíte ve zbývajících dnech vzdát. A o to víc se budete muset do dodržování diety nutit.

Nutíte se do sportu

Jednoduše řečeno – nutit se k čemukoli nepřinese nic dobrého. A i ve sportu by mělo jít především o chuť a zároveň motivaci. Kdo ke cvičení přistupuje s pocitem, že musí, pak rychle přechází do stavu odcvičit zkrátka jen to nejnutnější. Ale mělo by jít i o zvyšování, zlepšování a získávání další motivace. Možná jste jen ještě nenašli ten správný sport. 

Diety

Ano, diety jsou praktické, a pouhým pohledem do časopisu by člověk mohl dokonce nabýt dojmu, že pro každého existuje ta správná dieta. Ale se začátkem diety začíná většinou také to, co dlouhodobému zhubnutí nakonec stojí v cestě – neustálá kontrola. Že vám dieta slibuje jen během několika dní zhubnout velké množství? Pak není divu, že jste zklamaní, když v den D váha neukazuje to, co dieta slibovala, a přitom jste se museli vzdát tolika věcí. Problémem diet je, že váš dosavadní život obrátí úplně vzhůru nohama. Najednou vám má chutnat zelenina, kterou jste před tím ani neznali, jíst takové ovoce, které koupíte jen ve vybraných obchodech, zvyknout si na něco, co je vám proti srsti. A přitom pro dlouhodobé zhubnutí člověk potřebuje opravdu jen jedno – trpělivost. Nové potraviny zařaďte do jídelníčku pozvolna, probuďte zvědavost ohledně nového způsobu přípravy jídel a nahraďte staré jídlo novým, protože chcete. Jen tak se vám to může podařit.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat