Prostreno.cz

Čokoládový dort je nejlepší už ke snídani

Kousek čokoládového dortu ke snídani není jenom velmi chutným startem do nového dne. Podle nových studií tak navíc svůj den začnete mnohem chytřejší.

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Měla by být zdravá a připravit vás ideálně na celý nový den. Ale ne vždy to musí být jenom müsli. Jak nyní ukazuje jedna studie, může i kousek čokoládového dortu být synonymem pro perfektní snídani.

Jak vědci Syrakuské univerzity ve státě New York zjistili, podporuje čokoláda mozkovou aktivitu a schopnost myslet, a pomáhá tak začít den s jasnou hlavou a ostražitou myslí.

S čokoládou vám to bude myslet lépe

Vědci během studie dávali testovaným osobám různé úkoly, přičemž tito byli rozděleni do dvou skupin. Jedna před testováním jedla čokoládový dort, kontrolní skupina ne. A výsledek by naprosto jednoznačný. Osoby, kterým bylo umožněno si pochutnat na čokoládě, vystřihly v testech o poznání lepší výsledky než účastníci, kteří bohužel žádnou čokoládu nedostali.

Proč?

Snídaní totiž přerušujeme krátkodobý půst, který jsme našemu tělu během spánku dopřáli. V této době se činnost mozku i celého těla zklidňuje a zpomaluje. O to důležitější je ho ráno správnou snídaní zase rychle dostat na vysoké otáčky. A kdo při tom vsadí na to nejlepší pro mozek (i duši) a posnídá kvalitní čokoládu, rozhodně nebude litovat.

Dobrého pomálu

Obzvlášť kladný účinek kromě toho je, že sladká snídaně zaručuje, že přes den už vás nebude honit mlsná a raději sáhnete po něčem zdravějším jako třeba po banánech nebo jablku. Že byste čokoládový dort neměli jíst každý den, vám asi nemusíme zdůrazňovat. Sice byste podporovali mozkovou aktivitu, ale ta tělesná by stagnovala, a kromě zdravotních rizik ani pohyb ručičky na váze by se vám určitě nelíbil.





Celkem 1 komentářů

jana
16.01.2021
hm

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat