Prostreno.cz

Aloe vera přináší výhody i při vnitřním užívání

Aloe vera svede divy nejen na kůži a vlasech, ale i v žaludku. Víte, že zastavuje pálení žáhy, reguluje škodlivý cholesterol a tlumí bolesti? Souběžně posiluje imunitu a vyhrává nad záněty!

Dekorativní rostlinu aloe vera mají mnozí v povědomí jako něco, co hodí záchranné lano pokožce spálené od sluníčka. Někteří její gel přidávají i do vlasových zábalů, protože vědí, že se tak vypořádají s lupy, zastaví vypadávání a urychlí růst. Co kdyby ale došlo na jeho konzumaci? I to je přece možné! Mazlavý obsah zelených šlahounů lze jíst po lžičkách nebo přidat do smoothie či džusu. V jakých situacích se to přímo doporučuje?

Oslabená imunita, kterou přelstí každý bacil

Aloe vera má neuvěřitelně vysoký obsah vitaminů A, C, E i B. Nouzi však nemá ani o vápník, hořčík, zinek, chrom, selen, železo, měď, draslík a mangan. Díky tomu podporuje imunitní systém a zpomaluje progresi nemocí. Zároveň vyrovnává pH těla, což je jenom k užitku.

Rozladěné trávení se musí napravit

Odborníci neustále upozorňují na to, že dobrá kondice začíná a končí v trávicím traktu. A právě proto je třeba o něj náležitě pečovat! Zkusit to můžete třeba pomocí uvedeného prostředku. Z mnoha studií vyplynulo, že přítomné enzymy harmonizují střevní mikroflóru, odbourávají zácpu a ulevují od pálení žáhy i při syndromu dráždivého tračníku. Tato medicína je tedy vlastně na lékařský předpis…

Nesnesitená bolest

Aloe vera, jíž se říká pouštní lilie, člověka nenechá na holičkách ani tehdy, když ho trápí bolest. Je to zásluhou kyseliny salicylové, která se v organismu mění na sloučeninu podobnou aspirinu. Pokud si dopřejete zhruba dvě polévkové lžíce jejího blahodárného gelu, zabojujete také proti dlouhotrvajícím zánětům, které mají podíl na rozvoji akné, dermatitidě a psoriáze.

Rizika vysokého cholesterolu 

Kdo by to byl řekl, že nenáročná květina, o niž s láskou pečujete, prospívá i kardiovaskulárnímu systému. Protože reguluje škodlivý cholesterol a normalizuje tlak, čímž omezuje pravděpodobnost srdečních chorob. Mimochodem, její složení předchází i růstu bakterií, kterým lze přičíst špatné dentální zdraví a tím i zápach z úst a tvorbu zubních kazů.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat