Prostreno.cz

Mandlový olej zlepšuje zdraví a omlazuje pleť

Jeden produkt, co svědčí celému tělu? To je mandlový olej, který podporuje činnost srdce, stimuluje mozkovou aktivitu a posiluje obranyschopnost. Zpomaluje také tvorbu vrásek, urychluje růst vlasů a zabraňuje třepení nehtů.

Mandlový olej představuje jeden z nejvzácnějších olejů, protože je svým složením hodně blízký lidské pokožce. Získává se lisováním mandlových pecek a jeho schopnosti znali už obyvatelé starověkého Řecka a Říma. Ti ho využívali výhradně jako ošetřující kosmetický prostředek, čímž jeho potenciál bohužel dost omezili. Ano, tušíte správně – mandlový olej lze užívat i vnitřně, což podporuje zdraví mnoha způsoby. Co myslíte, neměli byste mu v domácí lékárničce udělat čestné místo? Odvděčí se vám těmito zázračnými účinky!

Zlepší činnost kardiovaskulárního systému

Srdce nemá lehký úděl, protože celé dny i noci intenzivně pracuje na šíření kyslíku i potřebných živin, na kterých závisí to, jak efektivně celý organismus funguje. Chcete-li se mu za tuhle tvrdnou dřinu alespoň trochu odvděčit, dopřejte mu každý den lžičku mandlového oleje. Obsažené mononenasycené mastné kyseliny přispívají k normalizaci tlaku i regulaci cholesterolu, čímž činnost kardiovaskulárního systému prokazatelně zlepšují.

Voňavý doping pro mozek

Odborníci se na základě svých četných studií přiklánějí k názoru, že konzumace jmenovaného prostředku pozitivně ovlivňuje i mozkovou aktivitu, přičemž stimuluje koncentraci a omezuje pravděpodobnost duševních poruch, mezi které se počítá i Alzheimerova choroba.

Bacily si na vás nepřijdou

Nespornou předností mandlového oleje je vysoký podíl vitaminu E, což je antioxidant, který podobně jako jeho kolega vitamin C odvrací infekce. Není ho tedy nikdy dost! A vůbec v podzimním období, kdy útočící virová onemocnění číhají za každým rohem. A jak tento mazlavý medikament působí na pokožku?

Zázračná tekutina mládí

Výše zmíněný vitamin E působí i elixír mládí, protože zpomaluje stárnutí i tvorbu vrásek. Mandlový olej pleť hloubkově hydratuje, vyživuje a uklidňuje podráždění. Hojně se využívá i na tmavé kruhy pod očima, křečové žíly a strie. Zároveň zlepšuje kvalitu vlasů, zatímco urychluje jejich růst a zastavuje nadměrné vypadávání. Spolehlivě posiluje také nehty a navíc zabraňuje jejich třepení. Ještě pořád si myslíte, že tento olej k ničemu nepotřebujete?

Zdroje: latourangelle.com, kamaayurveda.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat