Prostreno.cz

Na pupínky s osvědčenými bylinkami

Zase se vám na obličeji objevilo něco, co tam rozhodně nepatří? Ukažte uhříkům, že jim u vás pšenka nepokvete! Osvědčenou zbraní je bazalka, heřmánek nebo ibišek.

Možná vám nějaký ten pupínek někde vyraší „jednou za uherský rok“. Anebo jste jiný případ a nové přírůstky počítáte den co den. Buď jak buď, rozhodně to nepotěší. S těmito červenými nepřáteli je třeba udělat krátký a rázný proces! Nechcete vyzkoušet třeba bylinky? To byste možná nevěřili, jak mohou být účinné. Před kterými bere akné nohy na ramena?

Bazalka dá bezchybnému vzhledu zelenou

Přestavíte si v souvislosti s voňavou bazalkou rajčata a salát caprese? Tak jistě, je to chutná a dost oblíbená klasika. Odborníkům se ale vybaví úplně jiná věc – krásná pleť. Tahle bylinka podle nich vykazuje adstringentní vlastnosti, přičemž působí jako silné antiseptikum, jež tlumí záněty, které uhříky způsobují. Zároveň reguluje činnost mazových žláz a pokožku hloubkově regeneruje a čistí. Vnější aplikace bazalkového čaje tedy může vyřešit váš problém!

Heřmánek zkrášluje

Dalším famózním pleťovým tonikem je heřmánek. Můžete ho využít stejně jako výše zmíněnou bazalku, ale doporučuje se i v kombinaci s kosmetickým jílem nebo ovesnými vločkami. Dokáže totiž absorbovat přebytečný kožní maz, zatímco urychluje hojení, uklidňuje podráždění a nabízí protizánětlivé složky. S tímto zachráncem zkrátka nemůžete šlápnout vedle!

Nepodceňujte ibišek

Ibišek je bohatý nejen na antioxidanty, ale i vítaná pozitiva. Jeho konzumace ulevuje od pálení žáhy, zmírňuje nevolnost, normalizuje krevní tlak a usměrňuje škodlivý cholesterol. Nejsou to ale jediné důvody, proč ho mít po ruce. Už jste slyšeli o tom, že je považován za účinný přírodní botox? Kromě toho, že snižuje výskyt vrásek, bojuje i proti otravným pupínkům. A navíc zachovává pružnost pleti a zmenšuje rozšířené póry. Hravě si poradí také s černými tečkami. Dáte mu šanci, aby vám své schopnosti ukázal v praxi?

Zdroje: wellandgood.com, healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat