Prostreno.cz

Poklady z lednice pro mytí vlasů

Mléko, pivo, bílý jogurt nebo zakysanou smetanu má doma takřka každý. Už jste si s těmito potravinami ale zkoušeli umýt vlasy? Možná, že fungují lépe než šampon z drogerie!

Došel vám šampon? Nebo jen chcete dát šanci něčemu novému, co by korunu krásy zbavilo nečistot a ještě podpořilo její zdraví i kvalitu? Buď jak buď, pomocné prostředky naleznete v lednici. Co z jejích útrob si bez obav můžete dát na hlavu – a budete z toho hodně mile překvapení?

Vajíčko jako skvělá kosmetika

Bez ohledu na konkrétní typ kštice rozšlehané vajíčko dokáže divy. Obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, vitaminy, minerály a aminokyseliny, které mají na kondici hřívy ten nejlepší vliv. Ošetří také pokožku hlavy, kterou oprostí od znečišťujících látek, nadbytku kožního mazu i pozůstatků stylingových přípravků, jako jsou gely, tužidla a laky. Zřeďte vajíčko s vodou a směs použijte jako běžný šampon. I když asi budete muset finálnímu oplachu věnovat trochu více času a pozornosti, vyplatí se vám to.

Mléčné výrobky jsou hotové terno

Běžně skladuje bílý jogurt, mléko, zakysanou smetanu nebo podmáslí? No vida! Nebojte se tyto zbraně využít ve váš prospěch. Kyselina mléčná, která se v těchto produktech nachází, představuje nejen spolehlivé čistidlo, ale i jedinečnou výživu. Velice příznivě působí na kmenové buňky vlasových folikul, čímž podporuje růst a zabraňuje nadměrnému vypadávání. Rovněž má hydratační a zvláčňující účinky, proto předchází dehydrataci a tím i lámavosti. Zároveň rozpouští látky, které drží pohromadě odumřelé kožní buňky a upravuje hodnoty pH.

Pivo. Proč vlastně ne?

Po pivním ošetření bude vaše hříva sametově hebká a lesklá, navíc se dočká i výraznější barvy. Přítomné kvasinky vzpruží zplihlý a neobjemný účes, ve spolupráci s dalšími prospěšnými látkami zastaví i třepení konečků. Proteiny chmelového moku se zase postarají o celkovou regeneraci. Oželíte tu vychlazenou desítku nebo dvanáctku? Pokud ano, šup s ní na hlavu! Po chvilkové masáži a krátkém působení pivo důkladně opláchněte a potěšte se výsledkem.

Zdroje: beautyschoolsdirectory.com, frankbody.com





Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat