Prostreno.cz

Jak od partnera nechytit chřipku?

Tak jako každý rok mají viry na podzim v zimě žně. Jejich sezona totiž právě začíná, a tak není překvapením, když někdo z vaší rodiny onemocní. Pokud si chřipku nebo jinou virózu při nese domů váš partner, vůbec to nemusí znamenat, že jste další na řadě! Jen je třeba dodržet jistá opatření…

1. Žádné polibky

Je to tak. Na nějakou dobu se budete muset bez téhle příjemné záležitosti obejít. A týká se to i polibků na tvář.

2. A co ostatní „intimnosti“?

Pokud má váš nemocný partner náladu na mazlení, či dokonce milování, nemusíte nutně odmítat, i když riziko nákazy samozřejmě zvyšujete, kdykoli jste mu tak moc nablízku. Snažte se tedy minimálně najít takovou pozici, kdy nebudete tváří v tvář, a vyhněte se orálnímu sexu. Nicméně většina odborníků by vám v rámci prevence přílišnou intimitu nedoporučila…

3. Společná postel

Pokud s partnerem sdílíte postel a nemáte možnost vyspat se například na pohovce ve vedlejší místnosti, snažte se prát ložní prádlo tak často, jak to jen půjde. Snažte se spát k sobě co nejdál a zády (to se samozřejmě ve spánku těžko kontroluje, ale alespoň se v této poloze snažte usínat).

4. Spousta tekutin

Zvýšený příjem tekutin je nejen velmi důležitý k brzkému uzdravení při viróze, ale pomáhá i v její prevenci. Takže každému uvařte konvici čaje a oba pěkně popíjejte. Zvýšit můžete rovněž příjem vitaminu C.

5. A také spousta mýdla

Pro oba partnery rovněž platí, že by si velmi často měli mýt ruce mýdlem a teplou vodou. Umyjte ruce pečlivě nejen v oblasti dlaní, ale také jejich hřbet, mezi prsty a okolo zápěstí. Ruce myjte alespoň 15 vteřin, poté je opláchněte teplou vodou.

6. Žádné dělení

Tohle je úplně základní pravidlo – s nemocným člověkem nic nesdílejte – nepijte z jedné sklenice, nejezte z jednoho talíře apod.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat