Prostreno.cz

Nejzazší doba pro večeři

Kdy byste měli jíst poslední jídlo dne, aby vám kalorie nekončily na bocích? My vám to povíme!

17 hodin? 18.00? 23 hodin? Pokud jde o čas, kdy byste měli naposledy večeřet, neustále se různí. Jaký je tedy ten správný čas, abyste po večeři netloustli?

Důležitý je čas spánku

Odborníci na výživu zjistili, že správný čas by se měl odvíjet od vašeho spánku. Přesněji řečeno – asi tři hodiny předtím, než půjdete spát. Pokud tedy chodíte spát kolem 23.00, měli byste jíst nejpozději do 20.00. Vaše tělo tak má po jídle stále dostatek času na udržení nízké hladiny inzulinu. To je jediný způsob, jak spalovat tuky. Prospívá z toho i spánkový hormon a tím i kvalita vašeho spánku. 

Důležité je samozřejmě i to, co jíte. Lehká jídla jsou přinejmenším stejně důležitá jako načasování. Večer je lepší dát si polévku, celozrnné pečivo nebo nízkosacharidové pokrmy, které podpoří nejen spalování tuků, ale i váš spánek.

Jíst ovoce ve večerních hodinách může být špatné pro vaše zdraví

Ovoce dodá vašemu tělu energii a je dobrou svačinou. Je k dostání na každém trhu nebo v marketu. Je lehké a zdravé, ruce pryč byste od něj měli dát jen večer. 

Ovoce obsahuje hodně ovocného cukru, nazývaného také fruktóza. Jako jednoduchý cukr (monosacharid) se fruktóza řadí mezi sacharidy. Nezpůsobí vám mrtvici, ale stále se zpracovává v játrech. A bez inzulinu se tvoří tuk. To vám dodá energii a udrží vzhůru. Potřeba energie je v noci ale nižší než ve dne. Sacharidy (například ty, které se nacházejí v ovoci) zajišťují, že tělo dostane více energie. Ty však v noci nejsou potřeba. Máte-li citlivý žaludek, nedá vám noční trávení spát. Citron, maliny, borůvky a grapefruit mají nižší obsah sacharidů než například ananas, mango a fíky.

Co vaše tělo večer dobře tráví? Například jogurt a mléko. Malé müsli je perfektní večerní svačina a je vynikající! Pokud se večer nechcete obejít bez ovoce, snězte malý kousek banánu. Hořčík je dobrý pro svaly a posílí vás na další den.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-abendessen-uhrzeit-abnehmen





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat