Prostreno.cz

Konzumovat vodu z brambor se rozhodně vyplatí

Šťáva ze syrových brambor se možná nejeví jako to nejpřitažlivější občerstvení, ale účinky má parádní. Vsadit na ni můžete při bolesti kloubů i v případě problematického trávení. Také imunita si přijde na své! A co teprve pokožka…

Máte trochu času a trpělivosti na přípravu bramborové šťávy? Pokud ano, můžete získat opravdový poklad. K podpoře zdraví a krásy totiž stačí jen dvě až tři polévkové lžíce! Ať už brambory vložíte do odšťavňovače nebo je nastrouháte a následně vymačkáte, získaná tekutina vás svými schopnostmi možná hodně překvapí. Má totiž tyto účinky!

Lepší imunita a menší nemocnost

Bramborová šťáva je nabitá vitaminem C. Všichni víme, že tato konkrétní živina je pro posílení imunitního systému naprosto zásadní. Jinými slovy – každodenní malé množství téhle medicíny vám může riziko útočících infekcí značně snížit. S čím dalším pomůže?

Detox jater, který to bere z gruntu

V Japonsku je tato šťáva oblíbeným domácím prostředkem na detox špatně fungujících jater. Její nejvěrnější zastánci doporučují konzumaci zhruba půl hodinu před snídaní, neboť prý tak má nejlepší efekt. Člověk si, zvláště pak na lačný žaludek, asi příliš nepochutná, nicméně co bychom pro dobro našich jater neudělali, že?

Ukázkové trávení i cholesterol

Brambory jsou vcelku štědrým poskytovatelem vlákniny, proto prospívají trávení. Tato vychvalovaná složka zároveň omezuje pravděpodobnost rakoviny tlustého střeva a reguluje škodlivý cholesterol, čímž ve své podstatě chrání tak srdce. Proč ji tedy nepřijímat i v tekuté podobě?

Spása při bolesti kloubů

I malá dávka této tekutiny obsahuje spoustu protizánětlivých sloučenin, což znamená, že představuje spásu při bolavých potížích pohybového aparátu. Že byste nalezli novou alternativu farmaceutických léčiv, pro která si pravidelně chodíte do lékárny? A pozor – ani vnější použití bramborové šťávy nepřijde vniveč.

Stopka vráskám i pigmentovým skvrnám

Chcete konečně vyzrát nad otravnými pigmentovými skvrnami, které se objevují jako houby po dešti? Neváhejte tento bramborový zlepšovák zařadit do běžné zkrášlující rutiny. Jeho lokální aplikace zároveň zpomaluje stárnutí a tvorbu vrásek, za což je třeba pochválit výše zmíněný vitamin C, který funguje jako omlazující sérum.

Zdroj: www.healthdigezt.com, www.eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat