Prostreno.cz

Esenciální vanilka zlepší váš milostný život

Vůně vanilky je sladká a povzbuzující. Co dělá s milostným životem?

Mezi dvě největší země produkující vanilku patří Indonésie a Madagaskar. Květy vanilky jsou žluté a vzhledově se podobný orchidejím, bobule v mládí bývají zelené, ve stáří červenají a dozráváním černají. Vnitřek vanilky obsahuje hodně oleje a spoustu drobných semínek. S čím vším vám vanilková esence může pomoci?

Povzbuzuje touhu

Vanilkový esenciální olej stimuluje sekreci některých hormonů, jako je testosteron a estrogen, a tak pomáhá těm, kteří trpí erektilní dysfunkcí, impotencí a snížením sexuálních touhy. Ve skutečnosti se vanilkový olej používá po tisíce let ke stimulaci sexuálních touhy u mužů i žen, a to navzdory tomu, že některým na první pohled (čich) nesedí jeho sladkost. Stačí jej inhalovat s pomocí difuzéru, nebo jej přidávat do uvolňujících koupelí.

Působí jako antidepresivum

Protože vanilkový olej stimuluje produkci určitých hormonů, jak již bylo uvedeno, a to včetně estrogenu, krotí výkyvy nálad a snižuje únavu. Únava je přitom jeden z nejčastějších důvodů, na který se lidé vymlouvají, když odmítají sex. Běžně se k ní přidává i stres. Naštěstí platí, že vanilka redukuje nervové napětí a umožňuje relaxovat. Čistý vanilkový olej je obecně bezpečný, ale pokud jej aplikujete v rámci masáží, myslete na to, že může způsobit alergické reakce, podráždění, zánět nebo otok. Před nanášením na kůži se doporučuje provést test snášenlivosti, vhodné je také vanilku zředit nosným olejem, kupříkladu mandlovým či jojobovým.

Stimuluje smysly

Někteří slavní panovníci vanilku používali k dosažení svých cílů. Kupříkladu královna Alžběta I. podle historických pramenů vanilku měla ve své ložnici, aby to bylo více dámské a provokativní.

Voní i mužům

Někteří vědci tvrdí, že vanilka je v první pětici nejatraktivnějších vůní pro muže. Výsledky však také ukazují, že láska k vanilce je podmíněná věkem. Většinou totiž voní starším jedincům, takže by se dalo říct, že u mužů představuje známku dospělosti.

Tvrdí se také, že správný příjem vanilinu v jídle může pomoci s erektilní dysfunkcí a impotencí. V každém případě vanilka reguluje srdeční frekvenci a pomáhá rozproudit krev po celém těle. Tímto způsobem dělá genitálie citlivější na vnější podněty. Pokud tedy hledáte něco pro povzbuzení sexuálního života, spolehněte se na vanilku. Můžete ji jíst, pít či inhalovat, záleží, co si zamilujete nejvíc.

Zdroje: www.vinmec.com, www.saratogachocolates.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat