Prostreno.cz

Jak si nejčastěji sabotujete dietu?

Sice přesně víme, co bychom měli dělat, abychom zhubli, ale pořád nějak nedokážeme začít s dietou. Nicméně vždycky přesně víme proč.

A právě tyto důvody, nebo spíše – buďme k sobě upřímní – výmluvy, je třeba zvážit a zapomenout.

Které nejčastější výmluvy na sebe používáme?

„Diety jsou drahé…“

Také vás už napadlo, že si zdravý životní styl prostě nemůžete dovolit kvůli financím? Ve skutečnosti to ale neplatí – vyměníte-li všechny ty čokoládové tyčinky a hamburgery třeba za hlávkový salát nebo jablko, uvidíte, že neutrácíte o nic víc než předtím. Navíc když začnete jíst menší porce, ušetříte.

„Mám moc práce!“

Moc práce na co? Nakupovat a připravovat si jídlo musíte tak jako tak… A když zredukujete čas u televize a vyměníte ho za nějakou sportovní aktivitu, uvidíte, že budete mít čas na všechno!

„Měla jsem špatný den…“

Řešit stres jídlem je asi to nejhorší, co můžete svému tělu udělat. Takže namísto vyluxování lednice se naučte nějakou relaxační techniku (i kdyby to měla být půlhodinka s knihou ve vaně) a uvidíte, jak se budete cítit lépe!

„Zasloužím si odměnu!“

Odměna v podobě tabulky čokolády vlastně není odměnou v tom pravém slova smyslu (jsou to jen prázdné kalorie, nic víc). Pokud cítíte, že si zasloužíte nějakou tu malou radost, odměňte se nějakou jinou maličkostí, ne jídlem.

„Mám tloušťku v genech…“

Tvar našeho těla (tedy způsob rozložení tukových zásob) genetika rozhodně ovlivňuje, ovšem vinit z naší obezity pouze geny je jen pohodlná výmluva. Se správným životním stylem můžete být štíhlí, i kdyby předchozí generace ve vaší rodině trpěly morbidní obezitou. Je jen třeba si přiznat pravdu…

„Mně prostě diety nepomáhají!“

Pak jste asi nezvolili tu správnou. Chce to vyhnout se extrémům a nečekat zázraky typu „5 kilo dole za týden“. Pomalá změna životního stylu, nastartování metabolismu apod. zkrátka funguje u každého. Jen je třeba vydržet.

„Mám prostě jídlo až moc ráda…“

A kdo říká, že hubnutí znamená narušení vašeho kladného vztahu k jídlu? Naopak – objevíte řadu nových chutí, budete jíst pravidelně… Přece nebudete donekonečna věřit tomu nesmyslu, že zdravé jídlo nerovná se dobré jídlo!

„Moje tělo se mi líbí tak, jak je!“

Bohužel, spousta lidí si neuvědomuje, že obezita vlastně v první řadě vůbec nesouvisí s tím, jak se jevíme na pohled. Obezita je velmi vážná zdravotní komplikace, která se dříve nebo později na našem organismu negativně projeví. Takže nehubněte kvůli o pár čísel menším šatům, ale kvůli svému zdraví! To za to rozhodně stojí!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat