Prostreno.cz

Mořský mech je léčivý dar přírody

Prospěch pro trávení, imunitu, kosti i štítnou žlázu nabízí mořský mech. Pohodlně ho seženete i u nás, tak proč s tím otálet? Tato „zelenina“ do vašeho jídelníčku krásně zapadne a její nutriční profil budete milovat!

Zelenina je svatým grálem zdraví, proto bychom ve vlastním zájmu měli jíst nějakých pět porcí denně. Moc si na ni nepotrpíte? Co kdybyste na to šli poněkud jinak a zkusili tu mořskou?

Tak trochu neobvyklá potravina

Už jste někdy slyšeli o mořském mechu? Jeho zastánci ho nazývají mořskou zeleninou. K dostání bývá ve formě nejrůznějších doplňků stravy, stačí si tedy jen vybrat produkt, jehož užívání vám bude nejpohodlnější. Tento mech je již desítky let využíván v potravinářství a kosmetickém průmyslu, ovšem nepochybuje se ani o jeho silném léčivém potenciálu. Co všechno dokáže?

Restart unavené obranyschopnosti i prevence rakoviny

Poznatky četných vědeckých studií se shodují v tom, že mořský mech má obrovské výhody v prevenci i při samotném léčení rakoviny (1). Velice příznivý vliv má však i na pacienty s Alzheimerovou chorobou (2), proto se jim také vřele doporučuje. Pokud hledáte zaručený prostředek na posílení imunity, který vás ochrání před útočícími viry, zákeřnými infekcemi a škodlivými bakteriemi, je tato „zelenina“ dobrou volbou (3), neboť obsahuje vysoký podíl vitaminu C. Kromě něj ale zprostředkovává i vitamin A, bílkoviny, jód, draslík, vápník, železo, fosfor, hořčík, měď  a prebiotika, jež jsou důležitá pro zdraví střev i činnost trávicího traktu (4).

Zásobárna antioxidantů, která se nezdá

Mořský mech překypuje i antioxidanty (5), které pomáhají chránit buňky před oxidačním poškozením způsobujícím celou řadu chronických onemocnění, rychlejší stárnutí organismu i tvorbu předčasných vrásek. Ať už ho budete užívat ve formě kapslí, gelu nebo prášku rozpustného ve vodě, vašemu zdraví skutečně prospěje, a to mnoha způsoby. Mimochodem, můžete ho samozřejmě přidávat i do mixovaných nápojů smoothies, což dělají i hollywoodské celebrity.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6930528/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4413210/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4814495/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8232781/pdf/marinedrugs-19-00341.pdf, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6093003/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat